Movem Tortosa atrau un centenar de persones a l’assemblea de presentació

Redacció
13 d'octubre del 2014
Actualitzat el 14 d'octubre a les 11:36h
Un moment de l'assemblea que va tenir lloc dissabte passat.
Un moment de l'assemblea que va tenir lloc dissabte passat. | Movem Tortosa
Un moment de l'assemblea que va tindre lloc dissabte passat. Foto: Movem Tortosa

Un centenar de persones van acudir este dissabte al matí a l’assemblea de presentació oberta a la ciutadania que va convocar Movem Tortosa, un moviment social, polític i de participació ciutadana que vol incidir en la ciutat presentant candidatura a les properes eleccions municipals. En l’assemblea, en la qual el grup promotor passa a ser grup organitzador i s’obre a integrar-hi aquells que ho demanen, es van començar a recollir les preocupacions de la ciutadania i les propostes de millora a estudiar en endavant per tal d’anar configurant el programa electoral que defensaran als comicis.

Per fer-ho, es constituirà una desena de comissions sectorials, organitzades per àrees, que ha d’anar analitzant sectorialment la situació que travessa i la ciutat i aportant idees per solucionar els problemes que es detecten. “No farem una carta als Reis, el que volem és marcar uns objectius realistes encara que hi haja problemes de gran envergadura i sobretot, volem saber en quina situació real es troba l’Ajuntament, pel que fa a les finances i la disponibilitat pressupostària, per avaluar com abordar-los”, segons ha explicat a aguaita.cat un dels portaveus de Movem Tortosa, Pere Cabanes. Entre les preocupacions que els participants ja van posar sobre la taula hi ha “la pobresa, la manca d’ocupació, el nucli antic, la mobilitat i les desigualtats socials”, ha apuntat Cabanes.

Les comissions de treball se n’encarregaran, d’aquí a principi de l’any vinent, d’anar aprofundint en cada un àmbits que aborden per tal d’avançar la faena de cara a l’assemblea que tindrà lloc a principi d’any, en la qual s’ha de començar a definir el programa ajustat a la realitat” i també elaborar la llista que configurarà la candidatura electoral. En este sentit, Cabanes ha assegurat que “no seguirem un procés tradicional amb una llista tancada, sinó que es tracta que aquelles persones enteses en un àmbit concret que tinguen capacitat de lideratge, capacitat de transmetre i que vulguem formar part de la llista, que puguen fer-ho”. També ha volgut deixar clar que tot i que entre els promotors de Movem Tortosa hi ha hagut representants d’Iniciativa per Catalunya-Verds, membres d’Avancem i exsocialistes, “no parlem de partits, les sigles queden fora, perquè Movem és un moviment plural i obert”.