Inici de les obres d’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Esta mateixa setmana ha quedat anul·lat l’aparcament situat davant la façana de l’entrada principal de l'Hospital

El pàrquing situat davant de la porta principal de l'Hospital ha quedat anul·lat este dilluns ja que és la zona per on s'ampliarà el centre
El pàrquing situat davant de la porta principal de l'Hospital ha quedat anul·lat este dilluns ja que és la zona per on s'ampliarà el centre | ICS Ebre
Aguaita.cat
15 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:04h
Esta setmana han començat els treballsprevis de les obresd’ampliació de l’HospitaldeTortosaVergedelaCinta (HTVC). L’ampliació permetrà aconseguir un equipament més modern, urbà, amb més capacitat d’intervencions i amb estàndards del 2023 tant per als usuaris, com per als professionals i els acompanyants.

Amb l’inici dels treballs, cal realitzar alguns ajustos en les zonesdepàrquing per garantir el desenvolupament de la primerafase de les obres. Així, s’han habilitat nous llocs d’aparcament especialment pensats per a cobrir les diferents  necessitats.

D’una banda, ja es disposa del noupàrquingexterior de més de 400places, que es va inaugurar a principis de novembre. L’aparcament és lliure i gratuït per als professionals del centre, persones usuàries i acompanyants.
 
El pàrquing està dividit en quatre plantes, amb accés extern per a vehicles des de les dos plantes inferiors i sortida de vehicles i accés a peu des de la planta segona, a nivell de carrer. Les plantes 1, 2 i 3 tenen accés amb vehicle des de la planta primera i estan destinades a les persones usuàries, la 0 està reservada a professionals.
 
D’altra banda, s’han destinat vora 20places de vehicles de dosrodes a la plantabaixa del nou aparcament exterior. A més, a la planta1 també hi ha disponibles10places per a motos, amb la possibilitat d’augmentar-ne la capacitat si escau.

Al nou pàrquing exterior també s’han habilitat places d’aparcament per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda. A més, s’ha assignat una àrea d’aparcament a la zona on estacionaven els taxis, davant l’entrada de consultes externes per a facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda. El taxis ara poden aparcar des de la parada del bus fins a la sortida de l’actual aparcament.
 

Nou pàrquing provisional per als treballadors i usuaris de l'Hospital Verge de la Cinta Foto: ICS EBRE

 
Esta mateixa setmana ha quedat anul·latl’aparcament situat davant la façana de l’entradaprincipal de l’HTVC a causa de l’inici de les obres d’ampliació. Els vehicles que hi ha ara estacionats podran sortir d’esta zona durant els pròxims dies, però no es permetrà l’accés a cap vehicle nou, ja que l’accés estarà restringit amb una tanca.
 

Actuacions de l’ampliació de l’HTVC

 
L’ampliació de l’HTVC contempla una obra de nova construcció de 10.618,38 metres quadrats, amb un nou edifici que connectarà amb l’edifici actual i que disposarà d’un aparcament soterrat, una nova connexió mitjançant ascensors entre l’Hospital i el centre de la ciutat de Tortosa i una reforma de més de 1.200 metres quadrats d’espais alliberats de l’edifici actual.
 
Este nou edifici permetrà modernitzar espais i equipaments per tal d’incrementar i adequar la capacitat assistencial de l’hospital de referència de les Terres de l’Ebre a les necessitats actuals de salut de la població, alhora que facilitant als professionals l’espai i l’equipament necessaris per a desenvolupar les seues tasques amb criteris d’eficàcia, eficiència i qualitat dels resultats. La distribució del nou edifici es preveu de la següent manera:

A la plantainferior s’hi establirà una nova i modernitzada àrea de Farmàcia. A la plantabaixa s’hi ubicarà l’HospitaldeDia, que millorarà la dotació amb 24 butaques, 4 llits per atenció a les persones amb més dificultats i 8 consultes vinculades a l’hospital de dia. La primeraplanta es destinarà a 24novesconsultesexternes, a més de sales de treball. A la segona i terceraplanta s’hi ubicarà el blocquirúrgic i l’àread’esterilització. Esta nova àrea quirúrgica ajudarà a millorar els circuits i a incrementar l’activitat i la capacitat quirúrgica del centre, donant resposta a les necessitats actuals de la població.
 
La connexió entre l’edifici existent de l’hospital i la nova construcció es farà a través d’un nou vestíbul d’accés. Este nou espai d’accés proporcionarà una transició més suau i gradual de l’exterior a l’interior per als usuaris de l’hospital, oferint una escala pública i ascensors per accedir a les consultes, a l’hospital de dia o a qualsevol altre servei requerit.