Els Mossos d’Esquadra detenen dos homes per furtar 300 quilos d'olives en una finca de Móra d’Ebre

Els detinguts, que van ser sorpresos in fraganti, també estan investigats per causar danys a les oliveres

Una olivera en una imatge d'arxiu.
Una olivera en una imatge d'arxiu. | Nació
Aguaita.cat
10 de novembre del 2023
Actualitzat a les 12:04h
Els Mossosd’Esquadra de la comissaria de Mórad’Ebre van detenir dijous doshomes de 33 i 36 anys com a presumptes autors d’un delictedefurt i d’un delicte de danys ocorreguts en una fincarural de Mórad’Ebre (Ribera d’Ebre).

Als voltants de les 11.40 h una patrulla dels Mossos d’Esquadra va observar dos homes que estaven recollint olives d’una fincaubicada prop de la carreteraN-420 dintre del terme municipal de Móra d’Ebre.

Els agents van comprovar que estes dos persones estaven recollint les olives sense que el terreny fos de la seua propietat ni tenir cap autorització per fer-ho. Tanmateix, els policies van observar que per obtenir el fruit els dos homes tallaven les branques de les oliveres amb una serra telescòpica, i després, un cop a terra separaven les olives de les branques per la qual cosa també causaven danys als arbres.

Davant els fets els dos homes van quedar detinguts pel furt d’olives i per causar danys a les oliveres. En el lloc dels fets els agents van intervenir als detinguts més de 300quilogramsd’olives que posteriorment han estat dipositats en una cooperativaagrícola a disposició de l’autoritat judicial.

Esta actuació s’emmarca en el dispositiu contra el robatori d’olives que els Mossos d’Esquadra estan duent a terme a les comarques de les Terres de l’Ebre des de principi del passat mes d’octubre. 

D’altra banda els agents estan investigant si les persones detingudes poden estar relacionades amb altresfets de les mateixes característiques ocorreguts recentment en altres finquesd’oliveres de la comarca del BaixEbre. Els detinguts, passaran a disposició judicial en les properes hores.