Prop de 40 empreses tenen 550 llocs de feina per oferir a la Fira d'Ocupació d'Amposta

Serà el 16 de novembre, de 9.30 a 14.30 hores, a l’Auditori municipal

Presentació de la Fira, este dijous a Amposta.
Presentació de la Fira, este dijous a Amposta. | Cedida
Redacció
09 de novembre del 2023
Actualitzat a les 15:48h
La Fira d’Ocupació celebra cinc edicions a Amposta ajudant els joves a trobar feina. Organitzada per l’Ajuntament d’Amposta, la Cambra de Comerç de Tortosa i la Universitat Rovira i Virgili (URV), en sta edició hi participaran prop de 40 empreses que oferiran fins a 550 ofertes de treball. L’alcalde, Adam Tomàs, destacava que "en els últims anys estem aconseguint fer de les Terres de l’Ebre un territori d’oportunitats que convida els joves a quedar-s’hi", al que afegia que "com Ajuntament hem excel·lit en les polítiques d’ocupació, en créixer en afiliats a la Seguretat Social i incrementar l’ocupabilitat sobretot entre els més joves, i la Fira d’Ocupació fa això". La 5a Fira d’Ocupació d’Amposta serà el 16 de novembre, de 9.30 a 14.30 hores, a l’Auditori municipal.

El president de la Cambra de Comerç, Francesc Faiges, recordava que la Fira d’Ocupació actua com a punt d’unió entre les empreses que volen contractar a joves d’entre 16 i 29 anys que actualment no tenen feina ni estudien, però també està oberta a tothom qui vulga millorar la seua situació professional. Faiges detallava que "tenim detectats 8.800 joves inscrits al programa de Garantia Juvenil i més de 3.000 en recerca de feina, mentre que hi ha empreses que necessiten contractar", al que afegia que "estos programes del Fons Social Europeu ens permeten crear vincles i la Fira d’Ocupació és una bona eina perquè persones en recerca de feina i empreses es troben".

Com a novetat, des de la Cambra destacaven que un dels objectius de la Fira és treballar per recuperar oficis i fomentar l’emprenedoria, a més de donar visibilitat als joves en recerca activa d’ocupació i impulsar altres alternatives de recerca de feina. D’esta manera, al llarg del matí de dijous hi haurà un seguit d’activitats per millorar l’ocupabilitat dels participants, mostrar les oportunitats dels diferents sectors, i acompanyar en l’orientació i emprenedoria. A més, també es podrà participar en una taula rodona sobre com elaborar un currículum audiovisual i sobre el sector agroalimentari amb Padesa, Florette i l’Institut Montsià com a ponents.

Per participar, cal inscriure’s de forma gratuïta a www.cambratortosa.com 

Descarrega el programa aquí.