Deneguen les concessions per fer tres assuts més al riu l'Ebre entre Garcia i Tortosa

La CHE desestima el projecte perquè no s'adapta a les necessitats ambientals actuals del riu

Aguaita.cat
07 de novembre del 2023
Actualitzat el 08 de novembre a les 10:16h
L'Assut de Xerta amb el seu molí i la central hidroelèctrica.
L'Assut de Xerta amb el seu molí i la central hidroelèctrica. | Observatori de projectes i debats territorials de Catalunya
La ConfederacióHidrogràficadel'Ebre (CHE) hadenegat el projecte per construir tresassuts al tramfinaldel'Ebre. La CHE ha desestimat la concessió per a nous aprofitaments hidroelèctrics a l'empresa catalana Sercosa, que té una vintena d'assuts i hidroelèctriques a la concadel'Ebre. La companyia va reactivar fa dos anys un projecte dels anys noranta. Proposaven construir unassut a Garcia (Ribera d'Ebre), i dos a Benifallet i Tortosa-Campredó (Baix Ebre). Sercosa va buscar sense èxit el suport socioeconòmic del territori per aconseguir l'autorització. La CHE ha emès informesdesfavorables i considera que construir nous assuts al tram baix de l'Ebre no encaixa amb les necessitats actuals del riu.

La CHE va descartar el projecte fa un mes i desconeix si l'empresa ha recorregut la decisió. 
 
Sercosa havia reactivat el projecte amb la promesa d'invertir 125 MEUR, generar energia per abastir 72.000 famílies i crear 850 llocs de treball. Amb la construcció dels assuts per aprofitament i generació hidroelèctric, també es preveia elevar la làmina d'aigua estable i millorar la navegabilitat del riu per potenciar el turisme.