Les infermeres de primària promouen l’educació en nutrició i hàbits saludables a les escoles ebrenques

Este any participen en el programa l’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús a Tortosa, l’Escola Sant Miquel d’Ascó i l’Escola Lluís Viñas de Móra d’Ebre

Preparant motxilla escola
Preparant motxilla escola | Paula Jaume
Aguaita.cat
07 de novembre del 2023
Actualitzat a les 11:31h
Des del mes d’octubre, sis infermeres del ProgramaSalutiEscola de l’ICSTerresdel’Ebre estan treballant per promourel’educació en nutrició i hàbitssaludables en infants de 3fins als 12anys.

Esta iniciativa, coneguda com el ProgramaINFADIMED (Infància i Dieta Mediterrània) va començar a desenvolupar-se el curs passat 2022-2023 al nostre territori amb la idea de promocionar la dietamediterrània a les escoles mitjançant xerrades i tallerspràctics. A hores d’ara ja ha aconseguit un augment considerable en el consum de fruites i verdures dels xiquets i xiquetes i la disminució del consum de productesensucrats.

El ProgramaINFADIMED a les Terres de l’Ebre de moment este curs s’ha posat en marxa a l’InstitutEscolaDanielMangrané de Jesús a Tortosa, l’EscolaSantMiqueld’Ascó i l’EscolaLluísViñas de Mórad’Ebre. Este Programa evoluciona al llarg del curs escolar, oferint continguts en sessions de 45 minuts que es presenten des d’una perspectiva positiva, posant èmfasi en el foment de la curiositat i la capacitat crítica dels estudiants per a comprendre els beneficis i possibles perjudicis de les seues eleccions.
 
Les infermeres de l’ICSTerresdel’Ebre que participen en el programaINFAMED són MíriamPérezCelma i SòniaPonceLópez de la LíniaPediàtrica de Tortosa, AraceliSampietroBlanch i CarolinaLópezGuerrero de Flix i M.JesúsAlfonsoBurgueño i MonserratFerréMallofré de Mórad’Ebre.