El vent fa caure arbres i branques a Tortosa sense causar desperfectes greus ni ferits

La ciutat va patir ratxes de més de 110 km/h als volts de les deu de la nit

Aguaita.cat
03 de novembre del 2023
Actualitzat a les 14:40h
Branques caigues al barri de Ferreries de Tortosa per les fortes ratxes de vent d'este dijous
Branques caigues al barri de Ferreries de Tortosa per les fortes ratxes de vent d'este dijous | ACN
El fortvent va provocar la caiguda d'alguns arbres a la ciutat de Tortosa este dijous a la nit. En concret, una palmera del parcTeodorGonzález es va precipitar sobre la vorera de l'avingudaGeneralitat, prop de les escales d'accés al recinte, i també van col·lapsar altres arbres al barri del Temple o Ferreries. També va fer caure un post de suport de la líniad'enllumenat a SantJosepdelaMuntanya. Els tècnics municipals han retirat ja bona part de l'arbrat arrencat i treballen per reparar totes les incidències de l'episodi en les pròximes hores. Les ratxes de vent va assolir un pic de 111km/h, als volts de les deu de la nit, segons dades de l'AEMET.

El vent va bufar a la capital ebrenca per sobre dels 100quilòmetres per hora des de darrera hora de la tarda fins a la mitjanit. Com ha detallat l'alcalde de Tortosa, JordiJordan, el vent ha provocat incidències a la via pública per la caiguda d'arbres i les branques que ha arrencat. El parc municipal Teodor González ha estat la infraestructura que ha registrat "més danys", amb el col·lapse d'una palmera que ha malmès un tros del mur del recinte, moltes branques dels eucaliptus trencades a la zona del carrer Rosselló, al costat de la nau del parc i també a la zona de l'àrea de joc de la Petanca, al Llac Vell.

A l'avingudaFerrand'Aragó, al Temple, el vent va fer caure un xop, i un altre arbre a la plaçaAusiàsMarch, i va arrencar nombroses branques d'arbres a diferents barris com SantLlàtzer o Ferreries, sobretot a la zona de l'estadi municipal.