S'obre la licitació per millorar l'eficiència energètica de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre

El projecte preveu un canvi significatiu en diverses instal·lacions del centre, alhora que la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Imatge aèria de l'Hospital Comarcal Móra d'Ebre.
Imatge aèria de l'Hospital Comarcal Móra d'Ebre. | Departament de Salut
Aguaita.cat
30 d'octubre del 2023
Actualitzat el 13 de març del 2024 a les 14:05h

Infraestructures.cat, per encàrrec de la Generalitat de Catalunya, ha publicat la licitació per a la redacció del projecte bàsic i executiu, així com la posterior direcció de les obres per a la rehabilitació i millora de l'eficiència energètica de l'edifici de l'HospitalComarcaldeMórad’Ebre. Esta iniciativa, valorada en 700.428,67 €, i finançada a través dels fons del Programad’Impuls a la Rehabilitaciód’EdificisPúblics de les Comunitats Autònomes (PIREP), vol millorarl’eficiènciaenergètica, baixar consums en els edificis públics i transitar cap a les energies renovables.

El projecte preveu un canvi significatiu en diverses instal·lacions clau del centre, incloent-hi, entre d’altres, calderes, producció de fred, climatització i la implementació d'una nova instal·lació de producció fotovoltaica. L'objectiu és reduir substancialment el consum energètic de l'edifici, fent un pas de gegant en la qualificació energètica de l'hospital i contribuint a la lluita contra el canvi climàtic.

Esta iniciativa s'emmarca en l’aposta per la sostenibilitat mediambiental i per les energies fotovoltaiques al voltant del sistema de salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu principal la transició cap a energies renovables en els centres d'atenció primària i hospitals del sistema de salut de Catalunya.

ÍngridRoca, gerent de la RegióSanitàriaTerresdel’Ebre, ha valorat positivament “totes aquelles actuacions que ens puguin servir per actualitzar i modernitzar els centres de salut del territori, que ens permeten no només un estalvi energètic, sinó també reafirmar el compromís del Departament amb les energies netes i renovables”.