L'estudi audiovisual Playmodes sonifica la imatge en la mostra «FORMS» que acollirà Lo Pati

El centre d'art contemporani d'Amposta rep l'exposició comissariada per Irma Vilà i Òdena durant tres mesos

Projecte de Playmodes a la Llanterna de l'Auditori de Barcelona en la mostra Llum Bcn
Projecte de Playmodes a la Llanterna de l'Auditori de Barcelona en la mostra Llum Bcn | ACN
Aguaita.cat
30 d'octubre del 2023
Actualitzat a la 13:16h
LoPati-Centred'ArtdelesTerresdel'Ebre acollirà l'exposició FORMS - Músicavisualgenerativa, de l'estudi de recerca audiovisual Playmodes. És una de les mostres més importants del programa anual del centred'artcontemporanid'Amposta, un projecte sorgit de la investigació sobre "formats expressius i expositius innovadors de la música visual generativa". La mostra es mou en "l'art-enginyeria", i es basa en el concepte de "sonificació de la imatge". A més de repassar el Projecte FORMS, l'exposició inclou obra de nova producció feta per a Lo Pati. La comissària és IrmaVilàiÒdena, investigadora i productora cultural especialitzada en art, ciència i tecnologia. La mostra es podrà veure de l'11 de novembre al 21 de gener de 2024.

L'exposició FORMS explora un gran univers sonor de "partitures gràfiques algorítmiques, de síntesi d'espectrogrames, d'autòmats audiovisuals i de concerts de música contemporània". Playmodes treballa amb un llenguatge "que posa èmfasi en l'espai, el so, la imatge i el moviment" i ho fa amb diverses perspectives, des d'instal·lacions immersives generatives de llum i so, dispositius escultòrics o actuacions audiovisuals amb intèrprets que exploren un univers abstracte de música visual.

En els darrers anys, Playmodes ha desenvolupat projectes a Nova York, Praga, Madrid, São Paulo, Houston, Zurich, Lió, Berlín, o Londres, entre d'altres. Han participat en esdeveniments de música electrònica com el Sónar a Barcelona o el DGTL a Amsterdam (Països Baixos) i han treballat per a institucions d'art com el ZKM a Karlsruhe (Alemanya) i l'Ars Electronica a Linz (Àustria). Les obres sonores de l'estudi s'han publicat en segells de música electrònica com Plegat - Discontinu Records i compten amb distincions internacionals de l'art dels nous mitjans.