Es modernitza la Unitat d’Ictus a l’Hospital Verge de la Cinta

La unitat es troba ubicada a la tercera planta de l’HTVC a especialitats II, i permet proporcionar una atenció especialitzada durant 24 hores al dia

Part de l'equip de la nova Unitat d'Ictus, situada a la tercera planta de l’HTVC
Part de l'equip de la nova Unitat d'Ictus, situada a la tercera planta de l’HTVC | ICS Ebre
Aguaita.cat
28 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 16:32h
El ServeideNeurologia de l’HospitaldeTortosaVergedelaCinta ha adequat la UnitatIctusAguts (UIA), una àrea d’hospitalització especial destinada a l’ingrés de pacients amb ictusagut.
 
La UIA es troba ubicada a la terceraplanta de l’HTVC, a especialitatsII, i permet proporcionar una atenció especialitzada durant 24 hores al dia. Esta unitat està composada de quatre habitacions, 2 dobles i 2 individuals, un sistema de monitoratge de constants i càmeres de videovigilància. La modernització de la Unitat ha permès iniciar els tràmits per a acreditar la Unitat oficialment segons els criteris de la EuropeanStrokeOrganization (ESO).

Este fet pren rellevància el 29d’octubre, en el marc del DiaMundialdel’ictus. L’ictus és l’alteració de la circulació de la sang al cervell, que consisteix en el taponament o el trencament d’una artèria, que fa que no arribe sang a una part del cervell i que, per tant, les cèl·lules cerebrals morin. En conseqüència, és important actuar de forma immediata, a través d’equips molt especialitzats amb la possibilitat d’una millor recuperació dels pacients.

JosepZaragoza, cap de ServeideNeurologia de l’HTVC, explica que “l’objectiu de la UIA és disminuir les complicacions dels pacients amb ictus agut, així com la seua mortalitat. A la vegada, es pretén millorar la qualitat assistencial”.

Paral·lelament, el 18 d’octubre s’han reactivat les xerrades a pacients ingressats d’ictus ingressats i familiars, que tenen lloc tots els dimecres a la sala de reunions de la 4a planta, un servei que s’havia aturat temporalment a causa de la pandèmia de covid-19.
 
MariaJoséRallo i EstrellaMartínez, directores de centre i d’Infermeria de l’HTVC, posen en relleu “la creació de la UIA i l’impuls de les xerrades per tal de donar una assistència més segura i confortant als pacients d’ictus” i fan un agraïment públic a tot l’equip multidisciplinari que està implicat en el tractament d’esta patologia, tant sanitari com no sanitari: Servei de Neurologia, Servei d’Infermeria (infermeres de la segona planta, TCAIS, zeladors) Servei de Logopèdia, Servei de Radiologia, treball social, rehabilitació, teràpia ocupacional, suport nutricional i dietètic, serveis de neteja, cuina, administració, manteniment, etc.
 

Una de les infermeres referents de la Unitat d'Ictus realitzant una xerrada informativa a pacients afectats per un ictus i els seus familiars Foto: ICS EBRE


Paral·lelament, el 18d’octubre s’han reactivat les xerrades a pacients ingressats d’ictusingressats i familiars, que tenen lloc tots els dimecres a la sala de reunions de la 4a planta, un servei que s’havia aturat temporalment a causa de la pandèmia de covid-19.