Deneguen l'autorització per construir la planta solar Greentarraco 1 a Tivissa, Rasquera i Ginestar

La ponència de renovables emet una declaració d'impacte ambiental desfavorable

Parc solar
Parc solar | Europa Press
Aguaita.cat
25 d'octubre del 2023
Actualitzat el 26 d'octubre a les 8:24h
La direcciógenerald'Energia del Departamentd'AccióClimàtica ha denegatl'autoritzacióadministrativa prèvia i de construcció de la plantasolarfotovoltaicaGreentarraco1. La central, de 40,51 MW de potència, la promovia Greencells Producción Fotovoltaica 4 SL. La planta i la infraestructura d'evacuació, línies soterrades a 30kV, afectaven els termes municipals de Tivissa, Rasquera i Ginestar (Ribera d'Ebre). La ponència d'energies renovables va emetre el passat 9 d'octubre una declaració d'impacte ambiental desfavorable. Diverses administracions, entitats i particulars havien al·legat o emès informes en contra del parc solar, per motius ambientals o paisatgístics. La promotora pot interposar un recurs d'alçada contra la resolució.

En el termini d'exposició pública de la sol·licitud d'autoritzacions per al parc solar fotovoltaic Greentarraco 1 van presentar al·legacions un particular, l'associacióSalvemelBurgar i l'empresaLaparte&Pascual, totes de caràcter ambiental, normatiu i paisatgístic, principalment.

Després de demanar els informes corresponents que marca la normativa, l'ACA i BiodiversitatiMediNatural; els ajuntaments de l'AmetlladeMar, de Tivissa, de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, i els consellscomarcals del Baix Camp i la Riberad'Ebre; Edistribución Redes Digitales, el Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC), Unió de Pagesos de Catalunya; la secretaria d'Agenda Rural a les Terres de l'Ebre i Urbanisme de les Terres de l'Ebre, van emetre informes desfavorables amb arguments ambientals i paisatgístics o demanant condicionants, com en el cas del consistori de l'AmetlladeMar. La resta d'organismes no es va pronunciar.