Joaquim Paladella pregunta al Govern sobre els ajuts del sector del musclaire del Delta de l'Ebre

El diputat ebrenc ha exposat que els mariscadors no han tingut cap notícia del departament i està en joc la supervivència del sector

Intervenció del parlamentari ebrenc del PSC, Joaquim Paladella, al Parlament de Catalunya
Intervenció del parlamentari ebrenc del PSC, Joaquim Paladella, al Parlament de Catalunya | Cedida
Aguaita.cat
25 d'octubre del 2023
Actualitzat el 26 d'octubre a les 8:22h
El diputat del PSC de les Terresdel'Ebre, JoaquimPaladella s’ha adreçat al govern de la Generalitat preguntant  el perquè no ha fet efectius els acords de la proposta de resolució per la qual havia de crear líniesd’ajuts en suport al sectormusclairedelDeltadel’Ebre. “És poc democràtic no atendre les resolucions del Parlament, una falta de respecte que perjudica seriosament l’economia d’un sector tan castigat pel canvi climàtic. Malauradament, no és la primera vegada que ho fan. Tenim un govern que no actua, la inacció és una constant”, ha dit durant la seua intervenció parlamentària.
 
La proposta del PSC aprovada al Parlament per unanimitat, el febrer d'este any, reclama al govern de la Generalitat:

 1. Analitzar i quantificar, conjuntament amb el sector, l'afectació que s'ha produït en la producció de musclos conseqüència de la mortalitat deguda a l'augment de la temperatura de l'aigua a les badies del Delta de l'Ebre.

2. Impulsar i implementar les línies d'ajuts existents i crear-ne de noves si cal, dirigides a les empreses productores de musclos del Delta de l'Ebre que han estat afectades per les circumstàncies anteriorment descrites.

3. Assegurar que estos ajuts garantisquen la viabilitat de futur d'estes empreses i que, com a mínim cobreixin les despeses derivades de la compra de les cries necessàries, al mateix temps que s’inverteixi en solucions que resolguin el problema i es doni suport a altres fórmules de diversificació  econòmica del sector. 

4. Prioritzar les inversions necessàries a les badies del Delta de l'Ebre per donar resposta als problemes estructurals amb les partides d'inversió previstes als pressupostos de la Generalitat.

“L’impacte econòmic per a les empreses ha estat molt dur, per això cal fer efectives aquestes línies d’ajuts perquè en depèn la viabilitat d’aquestes. La Generalitat ha de donar una resposta efectiva. S'ha d'assegurar la pervivència d'un sector essencial per l'economia del Delta, i singular per a Catalunya, què ja no podem esperar més” ha acaba dient Joaquim Paladella.