Arxivat l’expedient sancionador contra l’Ajuntament de l’Aldea pel bou de Festes Majors 2022

El consistori defensa que van treure l'animal del calaix per tornar-lo a la ramaderia

Tarda de bous a les Festes Majors de l'Aldea
Tarda de bous a les Festes Majors de l'Aldea | Ajuntament de l'Aldea
Aguaita.cat
23 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 17:22h
L’expedientsancionador instruït contra l’Ajuntamentdel’Aldea, organitzador de l’espectacle de boustradicionals, en la modalitat de bous a la plaça el dia 18d’agostde2022, celebrat en el marc de les festes majors de l’Aldea, s’ha arxivat atès que els fets objecte de denúncia no són constitutius d'infracció administrativa, d’acord amb l’informe del veterinari actuant i arxivar-ne les actuacions, sense fer cap més tràmit.
 
L’alcaldedel’Aldea, XavierRoyo ha declarat arran de la notificació: "Celebrem que el Departament d’Interior no hagi tirat avant aquesta denúncia, contra la tarda dels bous del 18 d’agost de les Festes Majors 2022. Les decisions que van prendre aquella tarda sempre van ser per garantir en tot moment el benestar de l’animal, ja que el bou que portava moltes hores dins del calaixó en hores de calor i s’havia de desencaixonar per entrar-lo al torill, d’aquesta manera tornar-lo a la seua ramaderia. De no haver actuat d’aquesta forma el bou hagués sofert un patiment que mai vam desitjar. En aquests dies tant difícils per la nostra festa dels bous, demostrem una vegada més que a l’Aldea fem les coses bé amb les festes amb bous i amb el benestar dels animals”.
 
Les al·legacions presentades per l’Ajuntamentdel’Aldea han fet que finalment no tirés avant esta denúncia presentada als ServeisTerritorialsdelJocid’EspectaclesdelesTerresdel’Ebre.

Les entitatsanimalistes havien presentat la denúncia perquè l'animal no disposava de guia i es considera una sanció greu "alterar fraudulentament les dades referents als animals o fer participar en un animal que no complisque les condicions per a participar en espectacles taurins tradicionals", com estableix la llei 34/2010, de Regulació de les festes tradicionals amb bous.
 
Esta era una de les cinc denúncies que AnimaNaturalis i CASInternational van interposar a diferents espectacles de festes populars amb bous a Catalunya el 2022, en concret contra les comissions taurines organitzadores i els Ajuntamentsd'Amposta, l'Aldea, LligallodelGànguil i Vidreres (Girona).