«Prou Correbous» demana als grups parlamentaris acabar amb els bous embolats, capllaçats i a la mar

Els animalistes demanen als partits que rebutgen l'esmena a la totalitat de PP i Vox i debatin la proposició de llei

Representants de la nova plataforma 'Prou Correbous' a les escales del Parlament de Catalunya
Representants de la nova plataforma 'Prou Correbous' a les escales del Parlament de Catalunya | Cedida
Aguaita.cat
22 d'octubre del 2023
Actualitzat el 23 d'octubre a les 10:25h
La plataformaProuCorrebous demana "valentia" als grupsparlamentaris i que nodonensuport a l'esmena a la totalitat de PP i Vox a la proposiciódellei per prohibir els bousembolats, capllaçats i a la mar. La iniciativa parlamentària contra "les modalitats més agressives, violentes i perilloses de correbous" la va registrar la CUP i EnComúPodem a l'abril.

Després de la demostraciód'unitat de les comissions i penyestaurines i els alcaldes de les Terresdel'Ebre, les entitats animalistes també asseguren "estar en contacte" amb les formacions polítiques i confien la proposició de llei es podrà debatre. En cas contrari, denuncien que s'haurà "vetat un debat sa i necessari" perquè la proposició no afecta la totalitat dels correbous.

La plataforma prou Correbous recorda que el 2019, la proposta de resolució dels comuns amb la mateixa demanda va ser aprovada al Parlament amb 50 vots a favor, 17 en contra i 61 abstencions. Els partits van donar llibertat de vot als seus diputats i la CUP va abandonar el ple per l'empresonament de membres dels CDR.

Les entitats que formen el grup coordinador de ProuCorrebous són ADDA, AnimaNaturalis, FAADA, FundacióFauna, FundaciónFranzWeber, LexÀnima, Libera! i TotsSomPoble, associació de veïns i veïnes d'Amposta, constituïda el 2019 per donar visibilitat a la societat ebrenca que rebutja el maltractament animal i el "segrest de les festes" per part de les penyes taurines. Igual que l'AgrupaciódeComissionsPenyesTaurinesdelesTerresdel'Ebre (ACPTTE), estaran presents a l'hemicicle durant la votació representants de totes les entitats animalistes.