Modificat el planejament de Móra d'Ebre per construir un nou CAP

Se situarà al costat de l’Institut Julio Antonio, en una parcel·la sense edificar

Parcel·la on es construirà el nou CAP de Móra d'Ebre
Parcel·la on es construirà el nou CAP de Móra d'Ebre | Cedida
Aguaita.cat
19 d'octubre del 2023
Actualitzat el 13 de març del 2024 a les 14:05h

La Comissió territorial d’urbanisme de les Terres de l’Ebre, presidida pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, AgustíSerra, ha aprovat avui una modificació del planejamentmunicipal de Mórad’Ebre (Ribera d’Ebre) que permetrà la implantació d’un nouCentred’AtencióPrimària (CAP).

En concret, se situarà en una parcel·la sense edificar, de titularitatmunicipal i de 1.153m2 que hi ha al costat de l’InstitutJulioAntonio. Fa anys existia el projecte d’ampliar aquest institut, però no s’ha arribat a executar mai i, de fet, donades les projeccions demogràfiques, es considera que no serà necessari.

ElServeiCatalàdelaSalut va comunicar l’any 2021 a l’AjuntamentdeMórad’Ebre la necessitat de construir un nouCAP per millorar els recursos assistencials del municipi. Amb la modificació de planejament aprovada definitivament avui, s’ajusten els paràmetres d’ordenació de la parcel·la, que ja estava qualificada d’equipament públic, per permetre la ubicació del CAP.
 

Ampliació del sector econòmic La Plana de Gandesa


D’altra banda, la comissió també ha aprovat una modificació del planejament del municipi de Gandesa, a la TerraAlta, que possibilitarà el desenvolupament d’un nousectord’activitateconòmica a tocar de l’existent de LaPlana, funcionant, de fet, com una ampliació.

L’actual sector industrial La Plana, promogut per l’INCASÒL, es troba ocupat per una varietat d’empreses i ja no disposa de parcel·les lliures. Amb la modificació de planejament es delimiten 10,80 hectàrees de nou sòl industrial a tocar de l’existent per incrementar la capacitat d’acollida de noves empreses, contribuint a la creació d’ocupació al municipi.

En este cas, la modificació de planejament s’aprova definitivament però se suspèn la seva entrada en vigor fins a la presentació d’un text refós que incorpori un seguit de prescripcions de caràcter tècnic.