El Parlament votarà la prohibició dels bous embolats, capllaçats i a la mar la setmana vinent

L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre es reuniran este dijous amb els alcaldes i alcaldesses del territori

Dos persones sostenen un bou embolat a Aldover
Dos persones sostenen un bou embolat a Aldover | ACN
Aguaita
18 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 12:32h
La ProposiciódeLlei per prohibir els bousembolats, capllaçats i a la mar, presentada conjuntament per la CUP i EnComúPodem, passarà el primer tràmit i es debatrà la setmana vinent al Parlament.

L’ordre del dia del ple inclou la Proposició de Llei sobre la prohibició de la celebració de bous embolats, bous capllaçats i també dels bous a la mar. Si al 2010 Catalunya va ser pionera en prohibir les cursesdebraus, ara la CUP i en Comú Podem s'han unit per tirar endavant la prohibició dels espectacles taurins més agressius amb els animals. La llei que actualment ho regula és del 1988.

La diputada d'EnComúPodem,JéssicaAlbiach, ha emplaçat a PSC, ERC i Junts a no alinear-se amb PP i VOX que defensen esta modalitat taurina i va esmenar a la totalitat la proposició de llei.  Si l’esmena a la totalitat fracassa, es crearà la ponència que donarà forma al text final que haurà de ser votat en un ple.

   

Les Penyes Taurines del territori s'organitzen 


L'AgrupaciódePenyes i ComissionsTaurines de les Terresdel'Ebre han convocat per este dijous una cimera amb alguns alcaldes i alcaldesses dels municipis on fan bous per analitzar la situació i decidir quines mesures emprèn el col.lectiu taurí.

La trobada serà el pròxim dijous 19 d'octubre a les 17h a l'AuditoriSixtoMir de laRàpita.