L'Ajuntament de Tortosa posa en marxa un pla de neteja d'embornals

Esta setmana comencen els treballs a Remolins i Bítem i cada setmana s'estendran a un barri per garantir que estaran nets en cas de pluges intenses

L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan presenta el nou pla de neteja dels embornals a la ciutat
L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan presenta el nou pla de neteja dels embornals a la ciutat | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
18 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 12:43h
L'AjuntamentdeTortosa posa en marxa un pladenetejad'embornals de la ciutat per preparar que estiguen nets en cas d'episodis de plugesintenses. Una actuació que s'ha començat a executar esta setmana al barri de Remolins i el poble de Bítem i que s'estendrà per tots els barris i pobles fins al pròxim 20 de desembre, quan el pla culminarà. En total, hi ha 2.420embornals als diferents barris, als quals s'han d'afegir 953embornals més a les pedanies i EMD.

El pla de xoc de neteja d'embornals forma part del PlaCuidemTortosa, un pla que reforça i amplia el manteniment de l'espai públic amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de la ciutadania. "Intensifiquem la neteja dels embornals i a més actualitzem l'inventari d'embornals existents a la ciutat", ha explicat l'alcaldedeTortosa, JordiJordan, que juntament amb les regidores de Gestiódel'Aigua i Netejadel'EspaiPúblic, SòniaRupérez i MargaAbelló, respectivament, i personal de l'empresa Aigües Tortosa han presentat el pla de neteja.

Pel que fa als treballs de neteja consisteixen a treure la reixa de l'embornal amb unes eines especials, retirar la terra que hi ha acumulada i si és necessari fer neteja amb aigua a pressió. Hi ha determinats punts de la ciutat que són més conflictius bé sigui per l'orografia del terreny, la vegetació de la zona o la proximitat a centres escolars. En este sentit, l'alcalde de Tortosa ha apel·lat també a la corresponsabilitat de la ciutadania perquè no llencen residus, com ara plàstics o ampolles, als embornals, perquè obstaculitzen el pas de l'aigua.
 
Una vegada finalitze el pla de xoc de neteja d'embornals, aquesta actuació transversal a tots els barris i pobles es repetirà per tal de garantir-ne el manteniment de forma constant.