Detingut a Santa Bàrbara per simular que utilitzaven la seua documentació per atribuir-li ingressos

Els Mossos van comprovar que l'home havia ingressat ell mateix 24.000 euros venent garrofes i olives

Imatge d'arxiu d'una detenció
Imatge d'arxiu d'una detenció | Mossos d'Esquadra
Aguaita.cat
17 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 12:46h
Agents dels Mossosd’Esquadra de la Unitat d’Investigació d’Amposta van detenir el passat 9 d’octubre un home de 52anys i veí de SantaBàrbara com a presumpte autor d’una simulaciódedelicte.

Anteriorment l’home s’havia presentat a la comissariad’Amposta per denunciar que algú li havia usurpat la seua identitat. Segons va explicar el denunciant, aquest fet li va comportar que li fos denegat un ajut social vital donat que segons l’Administració d'Hisenda li constaven uns ingressos per una quantitat superior als 24.000euros que ell mai havia obtingut.

El mateix home havia denunciat el setembre de 2022 que havia perdut la seua documentació personal i que des d’ençà sospitava que algú l’estava utilitzant de manera irregular per obtenir beneficis econòmics.

La investigació iniciada pels agents va permetre esbrinar que els ingressos obtinguts estaven directament relacionats amb la vendadeproductesagrícoles (garrofes i olives) en 5almàsseres del Montsià i BaixEbre.

Les indagacions posteriors van determinar que la persona que va vendre els productes agrícoles a les almàsseres i va rebre el pagament va ser el mateix denunciant, cosa que va evidenciar la falsedatdeladenuncia.  

El passat dilluns 9 d’octubre van detenir este home com a presumpte autor d’una simulació de delicte.  La investigació continua oberta per comprovar si aquesta persona ha estat beneficiaria d’ajuts d’altres Administracions i en cas afirmatiu haver pogut incórrer en un delicte d’estafa, així com també esbrinar l’origen dels productes agrícoles que va vendre.

 

El detingut va quedar en llibertat després de declarar en seu policial i resta pendent de comparèixer davant l’autoritat judicial competent quan sigui requerit”.