Alcanar inaugura un nou espai cultural annex a la biblioteca

El nou espai disposa de 168 metres quadrats i d’una capacitat per a 121 persones i servirà per a acollir tota mena d’activitats culturals

Alcanar disposa d'una nova sala polivalent per realitzar activitats culturals
Alcanar disposa d'una nova sala polivalent per realitzar activitats culturals | Ajuntament d'Alcanar
Aguaita.cat
16 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 12:33h
El divendres 13 d'octubre Alcanar va inaugurar la salamunicipalannexa a la BibliotecaTrinitariFabregat. El nou espai disposa de 168 metres quadrats i d’una capacitat per a 121persones i servirà per a acollir tota mena d’activitats culturals. La inversió en la Sala Polivalent ha estat de 427.455,17 euros, dels quals el departament de Cultura de la Generalitat n’ha aportat 378.489 euros (17.847,50 euros per a la redacció de projecte, 334.998,00 euros per a l’obra i 25.643,74 euros per a mobiliari i maquinària) i l'Ajuntament els 48.965,93 euros, restants.

L'alcalded'Alcanar, JoanRoig, en l’acte inaugural, més enllà de reconèixer el valor immaterial del nou espai i de la biblioteca, va voler agrair la feina de totes les persones i institucions que l’han fet possible i traure pit pel nou equipament: "Aquesta sala és fruit del treball de moltes persones i institucions al llarg de molt de temps, i permet que Alcanar continue estant a l’avantguarda dels municipis en millors equipaments culturals. Canareus i canareves ens hem de sentir orgullosos, som el municipi de les Terres de l’Ebre que apuntala definitivament la cultura com a eix de progrés i cohesió social, tenim un patrimoni cultural dels més extraordinaris del territori i del país". L’alcalde també va voler destacar el valor material de la sala «perquè ha costat molt a nivell econòmic. Tot i el context complicat que estem vivint pels aiguats, tot van creure en aquest projecte".

L’alcalde va personificar els agraïments en l’anterior regidorad’Urbanisme, IvetteFibla; en l’anterior i en l’actual equip de govern; en la directora de la biblioteca, PietatSubirats; en l’arquitectemunicipalJoanCuní i en el seu equip tècnic; en la comprensió de l’empresa constructora; en la directorterritorialdeCultura, VictòriaAlmuni, i en el director general de promoció cultural i biblioteques, JosepVives, així com en tot el veïnat afectat per les obres.

Per la seua part, el director general de promoció cultural i biblioteques, Josep Vives, va remarcar que amb aquesta nova sala "s’obren noves oportunitats per a continuar fent allò que millor fa una biblioteca pública com la Trinitari Fabregat i els seus professionals, i és apropar-nos a la lectura, a la cultura en general i ajudar-nos a ser millors, com a comunitat i com a persones". Vives va agrair el compromís de l'Ajuntament per apostar de manera decidida per la cultura i va vaticinar que "segur que en aquest nou espai veurem créixer el potencial de moltes persones, ja sigui assistint als actes que s’hi celebraran, com debatent i participant activament per tal de sumar i desenvolupar noves creacions, també des de l‘àmbit local". El director general va voler recordar que el compromís de les biblioteques públiques "és amb la cultura, la llibertat i la pau, on tothom és benvingut sigui quina sigui la seva condició econòmica o social", va reblar.

El tret de sortida al nou espai cultural el va donar l'exposiciófotogràfica de l’artista local RafelEspuny, Passejant pel poble, que es va inaugura el mateix divendres. La mostra és un recull de fotografies en blanc i negre de gent del poble.