Seprona aixeca tretze denúncies a dos tallers sense llicència que operaven a Deltebre i Amposta

En un hi havia mig centenar d'embarcacions a l'interior d'una granja que aparentment estava abandonada.

Un dels agents a l'interior del taller desmantellat a Deltebre.
Un dels agents a l'interior del taller desmantellat a Deltebre. | Cedida
Redacció
13 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 17:47h
El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil ha desmantellat dos tallers que operaven il·legalment a Amposta i Deltebre. Segons ha donat a conèixer el cos policial. gràcies a la col·laboració ciutadana la Guàrdia Civil va conèixer l'existència d'estos tallers que, de manera il·legal, reparaven i fins i tot efectuaven el manteniment d'embarcacions nàutiques i vehicles.

Personal especialitzat en Protecció de la Naturalesa, després de les oportunes gestions i indagacions, van poder localitzar dos tallers, un d'ells situat en una granja que, en aparença, estava abandonada, al terme municipal de Deltebre i un altre a l'interior de la planta baixa d'un edifici del nucli urbà d'Amposta.

Al taller de Deltebre hi havia unes 50 embarcacions per a la seua reparació i manteniment i, pel que sembla, l'activitat s'intentava emmascarar com a societat d'usuaris per a la guarda d'embarcacions.

En este lloc, es van trobar gran quantitat de residus sense gestionar com a bateries, pneumàtics, olis, pintures, dissolvents i material de reparació i manteniment nàutic, sense llicència d'activitat.

Respecte al taller d'Amposta, els agents van comprovar que a l'interior hi havia nombrosos vehicles, així com maquinària industrial, recanvis i eines específiques de l'activitat. En el local van trobar bateries i pneumàtics usats i nombrosos restes d'oli. La majoria d'estos  residus tenien la qualificació de perillosos. Igual que en el cas de Deltebre, el taller no tenia llicència d'activitat municipal.

Els fets van donar lloc a tretze actes-denúncia per infracció administrativa, relacionades amb residus, seguretat industrial i documentació necessària per al desenvolupament de l'activitat, així com infraccions tributàries i obligacions derivades de la seguretat social, ja que la normativa obliga als establiments dedicats a esta mena de labors, a disposar de llicències tant d'activitat com de caràcter ambiental, devent al seu torn trobar-se d'alta
com a productors de residus i tenir subscrits contractes amb empreses que es dediquen a gestionar-los de manera correcta.

Les denúncies, que podrien arribar fins als 300.000 euros, s'han traslladat a tots dos Ajuntaments, així com al Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i al Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.