Escollit el projecte per crear el nou espai de dol gestacional, perinatal i neonatal d'Amposta

L’espai de dol és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament, Libèl·lules dels Estels, ESARDI i l’Escola de Capacitació Agrària

Presentació del projecte escollit per crear el nou espai de dol gestacional, perinatal i neonatal del cementeri d'Amposta
Presentació del projecte escollit per crear el nou espai de dol gestacional, perinatal i neonatal del cementeri d'Amposta | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
11 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 12:38h
El projecteInfinitO, de l’alumned’ESARDIDimitarHarizanov i l’alumna de l’EscolaAgràriaTerezaSehnalová, es materialitzarà al nouespai de dolgestacional, perinatal i neonatal del cementerid’Amposta. El jurat, format per membres de l’associació, famílies i representants d’ESARDI, l’Escola Agrària i l’Ajuntament, va escollir InfinitO després de la presentació dels tres projectes finalistes, este dimarts a l’EspaiDones. Esta és la tercera i última fase de la creació de l’espai de dol gestacional, perinatal i neonatal de la ciutat, una acció que es porta treballant des de l’octubre de 2022 entre les regidories de Drets Socials i Ciutadania, Atenció Ciutadana, Educació i Participació de l’Ajuntament d’Amposta, ESARDI, l’Escola de Capacitació Agrària i l’associació ebrenca Libèl·lulesdelsestels.

L’alcalded’Amposta, AdamTomàs, deia que "el procés de creació de l’espai de dol respon a allò que des de l’Ajuntament ens agrada molt fer: treballar a través de processos participatius, fruit també de la relació amb entitats, i de la mà d’ESARDI, el que fa que el que passi als centres educatius no sigui impermeable".

La presidenta de Libèl·lulesdelsEstels, TriniLleixà, traslladava la seva satisfacció, sobretot per les famílies de la ciutat: "Tenim un altre municipi que se suma als espais dol i fer-ho conjuntament amb els centres educatius ha sigut un pas més en la creació de l’espai. També agraïm a l’Ajuntament d’Amposta que, des del primer minut, ens va escoltar i va voler tirar endavant el projecte".

InfinitO està pensat com un monument mitjançant un joc de cercles en el qual s’amaga la simbologia de la infinitat. Segons el seu impulsor, s’ha creat un espai íntim a través de la il·lusió òptica, elevant algunes parts i afonant-ne d’altres, aconseguint donar volum a la intervenció. Els materials que s’han utilitzat són el formigó i l’acer galvanitzat, aconseguint una estructura rígida i alhora fàcil de mantenir.

L’execució de l’espai de dol perinatal, gestacional i neonatal dissenyat per l’alumnat d’ESARDI i de l’escola Agrària, al costat de l’entitat Libèl·lules dels Estels, és la mesura 150 del Pla d’Acció Municipal (PAM).