Aproven l'autorització d'endeutament de Tortosa Salut per un import de 3,5 milions d'euros

La concertació del crèdit, que permetrà desbloquejar l'últim pagament de la Clínica Terres de l'Ebre, s'aprova amb l'abstenció dels grups de l'oposició

Aguaita.cat
10 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 12:16h
Clínica Terres de l'Ebre, al barri de Ferreries, a Tortosa
Clínica Terres de l'Ebre, al barri de Ferreries, a Tortosa | Arxiu
El pleextraordinari de l'AjuntamentdeTortosa ha aprovat avui l'autoritzaciód'endeutament a llarg termini de la societat municipal TortosaSalut per un import de 3,5milionsd'euros i la concessió d'aval. Esta operació permetrà desbloquejar la finalització de la compra de l'edifici de la ClínicaTerresdel'Ebre, després que el passat mes de juliol el ple no donés llum verd a l'autorització d'un préstec de 4 milions d'euros, pel qual era necessària la majoria absoluta del plenari. L'acord s'ha adoptat amb l'abstenció dels dos grups de l'oposició, Junts i la CUP.

"Una de les herències que ens hem trobat és l'autorització d'un préstec per tal de finalitzar la compra de l'edifici de l'antiga Aliança, una compra que l'oposició va bloquejar al plenari del juliol i per la qual cosa hem negociat amb la propietària un fraccionament del pagament", ha explicat l'alcaldedeTortosa, JordiJordan. El retard en este pagament, que va véncer el 30 de juny, ha suposat uns interessos de demora d'uns 70.000 euros.

Concretament, este mes d'octubre es farà el pagament de 3,5 milions d'euros, mentre que els 500.000 euros restants es pagaran com a màxim el 30 de juny de 2024.