La URV obre la primera sala de lactància de la universitat

La prova pilot s'enceta al Campus Catalunya i s'estendrà a més localitzacions segons la demanda i l'ús

Una mare donant el pit a un nadó.
Una mare donant el pit a un nadó. | Arxiu
Redacció
09 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 16:46h
La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha obert la primera sala de lactància al Campus Catalunya de Tarragona perquè les dones puguen mantenir l'alletament quan es reincorporen a la feina després del permís de maternitat. Es tracta d'una prova pilot que es preveu ampliar a altres localitzacions de la universitat, en funció de la demanda i de l'ús. "Disposar d'un equipament com este pot fer la diferència per a les mares entre agafar més mesos de permís, sense remuneració, o reincorporar-se sense haver de deslletar", ha afirmat Cilia Willem, directora de la Unitat d’Igualtat i impulsora d’esta mesura del comissionat d’Igualtat, Diversitat i Benestar.

Des de l’any 2020 fins a l’actualitat, han obtingut permís de maternitat a la URV 32 dones membres del personal tècnic de gestió i administració i serveis (PTGAS) en 37 ocasions, i 115 del personal docent i investigador (PDI) -76 de les quals, professores associades- en 119 ocasions, segons dades de la universitat.

Així, a partir d'ara, les mares que es reincorporen al seu lloc de treball al campus Catalunya disposen d’una sala amb una butaca reclinable i dos butaques cadira, endolls, nevera, tauleta, ventilador i calefacció. L'equipament està ubicat a l’entrada de la primera planta de l’edifici D2 i garantix la privacitat tant de l’espai de pas com del carrer.