Marta Sans, Gerard Ballester i Dani Colom guanyen la vint-i-sisena edició dels premis Terra de Fang

L'obra guanyadora serà publicada per l'editorial Onada Edicions

Guanyadors de l'edició 2023 dels premis de Literatura de Deltebre, Terra de Fang
Guanyadors de l'edició 2023 dels premis de Literatura de Deltebre, Terra de Fang | Ajuntament de Deltebre
Aguaita
09 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 10:25h
L’AjuntamentdeDeltebre ha donat a conèixer els guanyadors i guanyadora de la vint-i-sisena edició  dels premisTerradeFang en un acte celebrat al CentreFluvialdelDelta. Una edició, la de  l’any 2023, que ha comptat amb més participació que l’any anterior arribant així fins a la  seixantena d’obres presentades.  

La guanyadora de la modalitat de NarrativaBreu, amb un premi de 1.000 €, ha estat la  canareva MartaSans amb l’obra Isòsceles. En esta categoria, els finalistes han estat  MiquelReverté, de LaRàpita, amb l’obra Biblioteca, i DaniColom, de Deltebre, amb l’obra Sielsbeneïxesenaiguabendita. De fet, el mateix Dani Colom ha estat el guanyador del premi  especial Autor Local, en categoria de narrativa breu adult, que atorguen els Terra de Fang amb un import de 500 €.  

El premi en la modalitat de poesia, també valorat amb 1.000 €, ha recaigut en mans de Gerard  Ballester, de Sabadell, gràcies a l’obra LesContractures. Els finalistes, en esta categoria,  han estat Albert Carrasco, de Tàrrega, amb l’obra Notes des de la planta de deixalles, i Àrtic, de Germán Bartolomé de Blanes.  

L’alcaldedeDeltebre, LluísSoler, en el marc del seu discurs, ha donat l’enhorabona als  guanyadors, però també a totes les persones que han participat “en una nova edició d’uns  premis literaris que, des de Deltebre i des de la seua essència Delta, són referència de territori  i de país”. 

El jurat dels premis TerradeFang2023 ha estat composat per JordiNopca, MaxBesoraMariaCliment, en la categoria de Narrativabreu, i Joan Todó, MeritxellCucurella-Jorba i Maria Sevilla, en la categoria de Poesia. Cal esmentar que els premis compten des del darrer any  amb la col·laboració i el suport de l’editorial OnadaEdicions. De fet, el director de l’editorial,  Miquel Àngel Pradilla, ha estat present a l’acte i ha explicat que les obres guanyadores dels  premis Terra de Fang es publicaran dins la col·lecció Narratives Minor i Poesia.  

La regidora de Foment Cultural, Igualtat i Tinença d’Animals, EvaMarin, ha destacat que “els  premis Terra de Fang ens fan sentir un gran orgull com a poble, ja que ens permeten projectar  el nostre municipi culturalment i de la mà de grans escriptors i escriptores que, any rere any,  augment el prestigi i la qualitat d’aquests premis”.  

L’esdeveniment ha comptat amb la participació de l’escriptor local JoanRocaNavarro, el qual  ha estat el convidat d’honor d’aesta edició, i també amb l’actuació del cantautor Joan Masdéu. La coordinació de la vigent edició dels premis ha estat a càrrec del filòleg Eduard  Carmona.