Ivan Garcia, alcalde de Roquetes, elegit nou president del COPATE

L'entitat preveu construir un nou centre de tractament de residus al Mas de Barberans

Ivan Garcia, alcalde de Roquetes serà el nou president del COPATE en substitució de Xavier Faura
Ivan Garcia, alcalde de Roquetes serà el nou president del COPATE en substitució de Xavier Faura | COPATE
Aguaita.cat
06 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 12:07h
El COPATE ha celebrat aquest dijous 5 d’octubre la sessió de Constitució, on, IvanGarciaMaigí, alcalde de Roquetes, ha estat elegitnoupresident del ConsorcidePolítiquesAmbientalsdelesTerresdel'Ebre. En la sessió d’este dijous han estat presents els membres de ple dret designats representants de les entitats consorciades, així un total de nourepresentants per part del ConsellComarcaldelBaixEbre, nou més delMontsià, cinc membres de la Riberad’Ebre i quatre de la TerraAlta.

El Ple s’ha iniciat amb el discurs del president sortint, XavierFaura, que ha reivindicat la rellevància del COPATE com espai i ens aglutinador de les quatre comarques de l’Ebre. Posteriorment, s’ha celebrat la votació, on per unanimitat, Ivan Garcia, alcalde de Roquetes ha estat nomenat nou president de l’entitat.

El nou president ha realitzat un discurs inicial on ha volgut contextualitzar i fer un repàs històric del COPATE, tot destacant el que per a ell són “els dos grans reptes de l’entitat: el control de plagues i la gestióderesidus”, ha afirmat. Pel que fa al control de plagues, Garcia no ha defugit el debat que comporta l’augment de la població de plagues com les del mosquit, és per això que ha afegit, “aquest any el COPATE ha passat de 3a4tractaments en arrossars i, efectivament, s’ha notat. Però cal enfortir els tractaments en zones naturals. I això exigeix comptar amb més eines”.

Sobre la moscanegra, el nou president, Ivan Garcia, ha afirmat que esta no disposa d’un finançament propi per això, “farem una proposta de finançament nova, que permeti a la població autòctona sentir-se còmoda a casa seva i que la gent que ens visita ho faci amb les millors de les condicions possibles”.
 
Pel que fa a la gestió dels residus, el president, ha assegurat que el DipòsitControlat del MasdeBarberans, encara una nova fase d’adequació urbanística on el COPATE “preveu construir el nou CentredeTractamentdeResidus de les Terresdel’Ebre, consistent en una instal·lació de pretractament de la fracció resta i una nova planta de tractament de la fracció orgànica” ha afirmat, Ivan Garcia.
 
Conscient del nou repte que es presenta en la gestió dels residus, fruit de l'esgotament de la capacitat d'admissió de la fase actualment en ús, Ivan Garcia, ha afegit, “sabem que aquesta situació representarà un increment dels costos de tractament que ja hem avançat als diferents municipis i que, en molts casos, conduirà als ajuntaments a fer una anàlisi rigorosa del tipus de servei que es presta al seu municipi”.
 
A banda d’estes dos grans temes, el president també no ha deixat passar l’oportunitat de comentar altres àmbits on el COPATE destina esforços i recursos, com són la gestió de l’aigua, l’eficiència i l’estalvi energètic o l’impuls de la marca Reserva de la Biosfera.