Una quarantena de joves participen a Amposta en el Networking Odisseu sobre robòtica col·laborativa

Els Networkings Odisseu volen oferir i mostrar les sortides professionals i formatives que hi ha a les Terres de l'Ebre

Networking Odisseu sobre robòtica col·laborativa a Amposta
Networking Odisseu sobre robòtica col·laborativa a Amposta | Ateneu Cooperatiu de les Terres de l'Ebre
Aguaita.cat
06 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 11:04h
Amposta ha acollit avui el primer dels quatre Nerworkings que l’AteneuCooperatiudelesTerresdel’Ebre, els serveisterritorialsdeJoventut de les Terresdel’Ebre i el Departamentd'AccióClimàtica, Alimentació AgendaRural, han programat al territori per a donar a conèixer als joves que acaben els seus estudis universitaris o graus professionals, les moltes sortides professionals que existixen en les quatre comarques ebrenques.
 
La primera de les sessionsRobòticacol·laborativa, reptes i possibilitats al territori ha tingut lloc avui al FabLabd’Amposta i ha reunit una quarantena de participants. En aquest cas s’ha explicat al jovent, les diferències entre robots col·laboratius i robots autònoms, així com les empreses que treballen en el sector al territori, entre altres. En la sessió s’han posat en evidència que la robòtica és una especialitat amb molta sortida professional, ja que actualment a les empreses del ram falta gent per a treballar-hi.

Pel que fa a les tres sessions pendents són:
 
Terresdel’Ebreunmard’oportunitat (27 d’octubre, a l’EscolaNàutico-Pesquera, de l’AmetlladeMar). La trobada plantejarà l’estat de la qüestió del sector marítim. S’hi abordarà el món del mar des de les perspectives de casos d’èxit en relleu generacional, emprenedoria o gènere, entre d’altres.
 
Comunicantelterritoridelfutur (17 de novembre, a la URV a Tortosa). Este serà el tercer Odisseu dedicat al món de la comunicació al nostre territori. En este cas es vol aprofundir en els processos comunicatius i s’introduiran els reptes i beneficis que pot aportar la intel·ligència artificial.
 
Talentjove, unaoportunitatperalmónrural (29 de novembre, a Gandesa). Este quart i darrer Networking substitueix el que es va anul·lar a Prat de Comte, el passat 30 de setembre. En este cas es vol donar a conèixer les possibilitats que té el territori rural per a desenvolupar els treballs de final de cicle de grau i de màster.
 
Els NetworkingsOdisseu volen oferir i mostrar les sortidesprofessionals i també formatives que hi ha al territoriebrenc, per tal de retenir o fer que retorne el talent jove al territori més allunyat de les grans ciutats. També és un espai on es posa en contacte el teixit empresarial i professional amb els joves que acaben els seus estudis i que són candidats a treballar-hi en estes empreseslocals.
 
Els Networkings estan oberts a tots els i les joves del territori que estan acabant els seus estudis. Cal inscripció prèvia a https://serveis.ateneucoopte.org/