Deltebre impulsa les primeres extraescolars dirigides a infants amb necessitats específiques

És un programa impulsat pel Centre de Suport Familiar Arrels, amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Deltebre.

Activitats escolars per infants amn necessitats especials a Deltebre
Activitats escolars per infants amn necessitats especials a Deltebre | Ajuntament de Deltebre
Aguaita
06 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 11:02h
Deltebre continua fent passes per esdevenir un municipi més inclusiu i més amable per a  tothom, en especial per als més menuts i menudes. En este sentit, esta mateixa  setmana s’han iniciat activitatsextraescolars destinades als xiquets i xiquetes, d’entre 3 i 12  anys, que presenten unes necessitatsespecials. Un programa impulsat pel CentredeSuport  FamiliarArrels, amb el suport i la col·laboració de l’AjuntamentdeDeltebre.  

En el marc de la visita a l’inici del curs, l’alcaldedeDeltebre, LluísSoler, ha destacat que “cada  vegada hem de ser més conscients que des de les administracions publiquem hem de facilitar  les eines i els mitjans per donar cobertura a les demandes de les famílies que disposen de  xiquets i xiquetes amb unes necessitats determinades”. “Per això – ha ressaltat Soler – des  del Govern de l’Ajuntament de Deltebre sempre agrairem i estarem al costat de totes les  iniciatives que generen valor afegit per als veïnes i veïnes, més encara per als infants”.  

Durant el cinc dies de la setmana, les xiquetes i xiquets realitzaran activitats aquàtiques a la  piscina petita del CentreEsportiudelDelta, esportives cercant la integració amb els clubs i  entitats, i també cognitives amb contes, manualitats, etc. La seu d’este campus s’ubica a  l’Espai Assistencial Dr. JoanSantigosa, amb horari de les 17 h a les 19 h. Actualment es  compta amb 10alumnes i un equip conformat per 3monitores.  

La regidorad’Infància, BenestariGentGran, VickyAlbiol, ha explicat que “la posada en  funcionament d’aquestes activitats extraescolars és un pas més dins del programa d’accions  relacionades amb la inclusió i el benestar que volem desenvolupar i ampliar durant els propers  anys des de l’Ajuntament de Deltebre”. 

Esta acció se suma a les actuacions impulsades per l’Ajuntament de Deltebre durant els darrers mesos, com són el cas, per exemple, de la instal·lació de pictogrames en  equipaments municipals o espais d’interès, o també l’impuls de les #FestesIN. A més a més,  i conjuntament amb FECOTUR, des de l’Ajuntament de Deltebre s’ha iniciat una campanya  per impulsar que els comerços del municipi s’instal·len un pictograma a l’exterior de  l’establiment per així facilitar la inclusió als carrers de Deltebre.