Amposta tancarà la discoteca Legend durant 15 dies i el propietari no renovarà el lloguer

La Lira Ampostina, propietària del local, decideix no renovar el contracte de lloguer amb els promotors

Roda de premsa d'este matí per informar de la situació de la discoteca Legend a L'Ajuntament d'Amposta
Roda de premsa d'este matí per informar de la situació de la discoteca Legend a L'Ajuntament d'Amposta | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
04 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 19:59h
L'alcalded'Amposta, AdamTomàs, vol fer front ràpidament a les baralles i molèstiesciutadanes que es van produir el passat cap de setmana entre veïns proper a la PlaçadelMercat durant la primera nit de reobertura de la discotecaLegend.

Este matí ha explicat en roda de premsa que l'ajuntament ha ordenat allargar 15dies el tancamentdellocal d'oci amb l'objectiu de cancel·lar-ne la concessió com a saladeball. A més, el propietarinorenovarà el contracted'arrendament amb el responsable de l'immoble, per la qual cosa el tancament serà definitiu.

La polèmica sorgida per les queixes dels veïns arran d'una baralla entre joves va ser notícia al mitjans de comunicació ebrencs al qual Tomàs agreaeix el tractament " Dono l'enhorabona als mitjans del territori pel tractament de la notícia, parlant amb els veïns però també amb la Policia Local, Ajuntament i Mossos d’Esquadra per tenir-ne totes les parts". Al mateix temps lamenta que els fets van acabar sent notícia a la cadena estatal del grup Mediaset, Quatro i no van contrastar la notícia amb cap organisme públic.

 L'alcalde de la capital del Montsià també és mostra contundent amb l'oposició de qui diu que han utilitzat els fets "per atacar políticament al govern". "No són ni de lluny els fets i baralles més greus que s'han produït al nostre municipi, recordem que fa uns anys una baralla al C/Guadalajara, al voltant de la discoteca Metro, on és va produir una baralla multitudinària". També ha anomenat altres baralles que han acabat fins i tot amb alguna persona morta.

La diferència afirma Tomàs era que el partir que ell representa "feia una oposició responsable i no va culpar al llavors equip de govern liderat pel senyor ManelFerré", ha afirmat.

Arran dels fets ocorreguts a Múrcia on van morir tretze persones s'estan revisant també el contractes i les llicències dels locals d'oci per corroborar que tot està al dia.

L’objectiu, segons ha explicat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, durant la roda de premsa, és donar resposta als problemes de convivència i civisme que genera tenir un local d’oci nocturn en un espai urbà com la plaça Ramon Berenguer IV. "Reconeixem que el veïnat de la zona pateix el que suposa tenir una activitat d’oci nocturn així", diu l’alcalde, "i per això cal que actuem amb la revisió de la llicència d’activitat".
 
"La Lira disposa d’una llicència de sala de ball, que permet obrir fins les 5 de la matinada, des dels anys vuitanta i, com era preexistent al canvi urbanístic del 2007 en què tot l’oci nocturn es va traslladar a la zona del polígon de Tosses, es va mantindre", argumenta Tomàs. "Tal i com ja vam fer amb el Queens, a la part baixa del carrer del Grau, on vam arribar a un acord econòmic amb la propietat per donar de baixa la llicència de sala de ball i acabar així amb els problemes que patia el veïnat; o amb la llicència del CopaCabana, a la plaça Santa Susanna, on de manera voluntària els propietaris del local van donar de baixa l’activitat, i diverses activitats que en aquests moments no estan actives i que l’Ajuntament fa mesos que està tramitant baixes d’ofici en les llicències per evitar molèsties futures al veïnat; també mirarem la fórmula per reconvertir la llicència de sala de ball de la Lira amb una llicència d’activitats de caire cultural", ha explicat l’alcalde.
 
Tomàs també ha avançat que la propietària de la llicència, la Lira, també ha traslladat al consistori la voluntat de l’entitat de no renovar el contracte amb la Legend que s’havia de signar aquesta tardor.
 
L’alcalde, així com també ha corroborat l’inspectorencap de la PoliciaLocald’Amposta, Josep Massana, ha fet referència a la baralla que dissabte 30 de setembre a la matinada van protagonitzar uns quinze joves a l’exterior de la discoteca. "Va ser el primer dia que la sala de ball obria aquesta temporada de tardor-hivern, des del 26 de març que no ho feia, i ni va ser una batalla campal ni en cap cas va haver-hi cap alteració de l’ordre públic", afegeix, tot lamentant la imatge de ciutat que s’ha projectat de manera interessada des dels grups de l’oposició. "Traslladant el missatge fals que Amposta no és una ciutat segura, no es danya a l’equip de govern, es danya la imatge de la ciutat i es trenca la pau social de la ciutat", ha reblat l’alcalde.