El ple d’Amposta demana la declaració de zona afectada greument pel temporal Dana

El Consistori també demana a Foment que millore el sistema de desaiguat de l’N-340

Carrer afectat per les destroces del temporal Dana a Amposta.
Carrer afectat per les destroces del temporal Dana a Amposta. | Cedida
Redacció
13 de setembre del 2023
Actualitzat a les 18:31h
El ple d’Amposta, per unanimitat, ha aprovat este dimecres 13 de setembre la sol·licitud de declaració de zona afectada greument pel temporal Dana, que va dixar 214mm/24h el diumenge 3 de setembre. Tal i com ha explicat l’alcalde, Adam Tomàs, "tot i que l’afectació dins el casc urbà no va ser extrema com en altres ocasions, sí que va dixar molts danys en zona rústica per la confluència dels barrancs". Esta declaració preveu que l’Estat sume ajudes a les que traurà la Generalitat i, "amb esta sol·licitud, a més, "es facilitarà que els privats afectats pels aiguats puguen sol·licitar més ajudes", ha afegit l’alcalde.

En este sentit, si l’Estat accepta la declaració com a zona afectada greument pel temporal, les unitats familiars o persones a títol particular es podran acollir a ajudes en el cas de destrucció total de l’habitatge habitual (amb un màxim de 15.120 euros d’ajuda), per danys que afecten l’estructura de l’habitatge habitual (amb un màxim de 10.320 euros), per danys que no afecten l’estructura de l’habitatge habitual (amb un màxim de 5.160 euros) i per destrucció o danys en els estris domèstics de primera necessitat (fins a un màxim de 2.580 euros).

El ple també ha acordat traslladar a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), responsable del manteniment dels barrancs, que siga curosa amb l’estat de les lleres dels barrancs, i reclamar al Ministeri de Foment que millore el sistema de desaiguat de l’N’340.