La Fundació Lluís Carulla concedix el premi Actuació Cívica 2014 a Emigdi Subirats

El jurat ha estat format per quatre personalitats de la vida cultural catalana: Antoni Bassas, Vicent Partal, Damià Pons i Carles Duarte

Redacció
07 d'octubre del 2014
Emigdi Subirats a la fira del Llibre Ebrenc, a Móra.
Emigdi Subirats a la fira del Llibre Ebrenc, a Móra. | Jordi Duran
Emigdi Subirats a la Fira del Llibre Ebrenc, a Móra. Foto: Jordi Duran

Emigdi Subirats i Sebastià, professor del departament de llengües estrangeres de l'institut Joaquim Bau de Tortosa, escriptor i vicepresident d'Òmnium Terres de l'Ebre, ha estat guardonat amb el premi d'Actuació Cívica 2014 per part de la Fundació Lluís Carulla de Barcelona.

El jurat ha estat format per quatre personalitats de la vida cultural catalana: Antoni Bassas, Vicent Partal, Damià Pons i Carles Duarte, que han volgut reconèixer la seua llarga trajectòria en la defensa i difusió de la llengua, cultura i la nació catalanes. Es tracta d'un dels premis culturals de més pes que es donen a Catalunya per distingir la tasca d'aquelles persones que han actuat i actuen al servei de la cultura catalana. Creada l'any 1973, la fundació treballa per promoure la llengua, la cultura i els valors que configuren la societat catalana, amb la voluntat d'enfortir el sentit de pertinença.

Emigdi Subirats és natural de Campredó i professionalment imparteix classes d'anglès i alemany. És un escriptor especialitzat en la literatura ebrenca, molt especialment dels períodes de la Renaixença i de la diàspora. És autor de sis biografies, tres llibres d'història, quatre novel·les, a la vegada que ha estat impulsor de la Fira Literària Joan Cid i Mulet de Jesús, de les Jornades literàries d'Amposta i dels certàmens Mestràlia (Fira de Lutiers) i Curt-redó (festival documental) al seu poble de naixement. És un membre actiu del teixit associatiu ebrenc en el seu paper de vicepresident d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, president de l'AMPA de l'escola Port-rodó, membre fundador de l'associació cultural Soldevila i membre de la Comissió Cívica del Patrimoni a les Terres de l'Ebre. El premi li serà lliurat el 17 de novembre en un acte solemne que se celebrarà a l'ajuntament de Barcelona.