Obre a Amposta un negoci pioner que posa a lloguer gairebé mig miler d'objectes diversos

Customize Rent és l'empresa que ha posat un marxa una parella francesa i que proposa adquirir l'ús dels productes durant un temps, i no la propietat

Marine i Rémi, la parella que ha posat en marxa el negoci des d'Amposta.
Marine i Rémi, la parella que ha posat en marxa el negoci des d'Amposta. | Cedida
Sílvia Berbís
08 de setembre del 2023
Actualitzat a les 16:45h
Qui no ha marxat mai de viatge i troba a faltar una cafetera si l'apartament que ha llogat no en té? O s'ha deixat el cotxet del xiquet, per no facturar-lo a l'avió? O a qui li aniria bé una serra elèctrica per fer bricolatge uns dies? O qui no s'ha vist en la tesitura d'haver de preparar  una festa i li agradaria tenir jocs per als convidats, des d'una consola a una taula de ping pong per mantenir la colla entretinguda? D'esta necessitat de disposar d'alguns objectes per un curt termini de temps va néixer la idea d'esta parella francesa, la Marine i el Rémi, que ha dixa't enrere la seua vida estresssada a París com a responsable comercial d'un grup d'empreses ella i com a director de diversos concessionaris de vehicles ell per posar en marxa un negoci de lloguer pioner a l'estat. Amb el nom de Customize Rent, va començar a caminar el projecte de manera online, que este mes de setembre ha donat un pas més enllà obrint la primera tenda física a la població que ha escollit esta parella per fer realitat el seu somni, Amposta.
 

L'aparador de la tenda física a Amposta. Foto: Cedida


"Tots dos haviem estat anteriorment per motiu d'estudis a Espanya i voliem un lloc on traslladar-nos i dixar enrere la nostra vida d'estrés a la capital francesa; Amposta ens va agradar perquè està al delta, un espai envoltat de natura i prop del mar, i nosaltres valorem esta condició mediambiental perquè rere el projecte hi ha també este concepte de sostenibilitat", explica Rémi. I és que el seu negoci, a més de oferir un servei pràctic als clients que ho vulguen i necessiten un producte per un temps limitat, també està sustentat per una concepció ambientalista molt clara, que implica un canvi de plantejament respecte a l'ús dels objectes: "De vegades tenim com assimilada la idea de la propietat dels objectes, i els comprem, els usem les vegades que cal, i els emmagatzemem, però este negoci neix de la idea d'adquirir l'ús, no la propietat, de pagar per tant per l'ús i no per la propietat, perquè potser necessitem usar qualsevol cosa un temps i no emmagatzemar objectes", afirma. Això, de retruc, comporta "un esforç per disminuir la petjada de carboni, perquè evidem el sobreconsum de productes i per tant, de passava, fem un bé al planeta, i això és quelcom que ens té molt conscienciats i molt satisfets, afegix.
 

La Marine, gestionant alguns aspectes del projecte. Foto: Cedida


Customize Rent té actualment 250 referències, amb més de 450 productes a l'abast per llogar, classificats en vuit àmbits. S'hi poden trobar jocs, bricolatge, aparells de cuina, jocs d'aigua, taules i cadires, coberts, piscines inflables... Es poden buscar per internet, llogar, i t'ho porten i recullen a domicili. Ara però, amb la tenda oberta a Amposta, també s'hi pot passar, veure l'ojecte in situ, comentar les necessitats, i la Marine i el Rémi se n'encarregaran de tot. 

Tot i que fa pocs mesos que van posar en marxa el negoci, i la tenda fa uns dies ha obert, l'interés va creixent, perquè la web ja va rebre 6.000 visites a l'agost, i en la primera setmana de setembre supera les 4.000. És una senyal que esta parella francesa ha sabut connectar amb una necessitat de la gent, per practicisme i per concepte.
 

Rémi era director d'alguns concessionaris de vehicles a França. Foto: Cedida