L'Ajuntament de Tortosa crearà dos llars d'infants municipals, una a Ferreries i l'altra al Temple

La junta de govern local aprova els avantprojectes i sol·licita al departament d'Educació l'autorització per la creació d'un total de 148 places de 0 a 3 anys

L'alcalde de Tortosa Jordi Jordan i el regidor d'Educació Víctor Grau durant la roda de premsa on anunciaven la creació de dos llars d'infants municipals
L'alcalde de Tortosa Jordi Jordan i el regidor d'Educació Víctor Grau durant la roda de premsa on anunciaven la creació de dos llars d'infants municipals | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
07 de setembre del 2023
Actualitzat a les 12:21h
L'AjuntamentdeTortosa projecta la creació de dosllarsd'infants de titularitatmunicipal, una a cada marge de riu i amb un total de 148places. Concretament, la junta de govern local ha aprovat els avantprojectes d'estes llars d'infants, una de les quals es construirà al barri de Ferreries, amb 74places i l'altra al Temple, amb 74places més. Així ho han explicat avui l'alcaldedeTortosa, JordiJordan i el regidord'Educació, VíctorGrau, durant la roda de premsa d'inici de curs escolar a Tortosa, que enguany comença amb un lleuger increment de l'alumnat respecte del curs passat. Un total de 4.981 alumnes, un 2,7% més que l'any passat, d'infantil, primària i secundària obligatòria han tornat avui a les aules dels centres educatius.

"La creació de llars d'infants de titularitat pública a Tortosa és un compromís i una iniciativa de l'equip de govern, volem donar resposta a la prestació d'un servei públic educatiu per a xiquets i xiquetes d'entre 0 i 3 anys", ha explicat l'alcalde de Tortosa. En el cas de Ferreries, la llar d'infants esconstruirà al carrerJoanSebastiàElcano, en un solar de propietat municipal; mentre que al barridelTemple la llar d'infants municipal s'ubicarà al carrerFerrand'Aragó, també en un solar municipal.

A més d'aprovar els avantprojectes, el govern tortosí ha acordat sol·licitar al departament d'Educació l'autorització per crear, a través d'un conveni, les dos llars d'infants.

Quant al finançament, l'Ajuntament aprovarà al plenari concórrer a la convocatòria de subvencions adreçades a ens locals per finançament d'infraestructures, equipament i funcionament de noves places del primer cicle d'educació infantil del fonsNextGeneration (Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència). Pel que fa al cost de construcció de cadascun d'aquests centres serà de 683.952 euros.

Per la seua banda, el regidor d'Educació ha explicat que el sistema de zonificació escolar a Tortosa, amb vuit zones, implantat pels serveis territorials d'Educació amb la col·laboració de l'Ajuntament ha funcionat adequadament i que pel curs vinent es treballarà en la creació de l'OficinaMunicipald'Escolarització (OME), per tal d'aconseguir una distribució més equilibrada de l'alumnat estranger i amb necessitats educatives específiques al municipi.

Grau també ha informat que s'està fent una diagnosi de l'estat de conservació i necessitats d'obres de reparació de les escoles del municipi per tal d'elaborar un pla de manteniment dels centres educatius públics.

Finalment, el regidor d'Educació ha avançat que demà i dissabte es durà a terme la campanya de recollida de material escolar.