Dos gestors de residus d’Ulldecona i Gandesa, imputats per presumpte blanqueig de capitals

La Guàrdia Civil atribuix este delicte a set persones, cinc de les quals de Castelló | El valor del capital blanquejat ascendix a més de 900.000 euros

Redacció
07 d'octubre del 2014
990_1412682556Operacio-Cuper
990_1412682556Operacio-Cuper
Els centres es dediquen a la gestió de residus i coure i altres tipus de metalls. Foto: Guàrdia Civil de Castelló

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació Cuper desenvolupada a la província de Castelló, ha imputat 7 persones relacionades amb la gestió irregular de residus de coure i un altre tipus de metalls, als quals considera implicats en diversos delictes de blanqueig de capitals i contra els recursos naturals i el medi ambient. El valor del capital blanquejat ascendix a més de 900.000 euros, segons la informació emesa per la Guàrdia Civil. Un centre a Ulldecona i un a Gandesa estan entre els set investigats.

L'operació es va iniciar a principi d’any com a conseqüència de les contínues infraccions penals de furt i robatori de coure i un altre tipus de metalls que es van produir a la zona, que són lliurats per particulars no autoritzats com a gestors de residus a empreses administradores mancades d'autorització per desenvolupar la seua activitat.

El Seprona de la Guàrdia Civil de Castelló va efectuar una sèrie d'inspeccions administratives en tots els centres gestors de residus de la província de Castelló, a través de les quals va obtenir una gran quantitat de documentació en relació amb la compra i venda de coure i metàl·lics gestionats per estos centres.

De les recerques efectuades es va poder determinar la implicació de set centres de residus, cinc dels quals estan situats en el nord de la província de Castelló (quatre dels quals estaven desenvolupant l'activitat il·legalment) i dos, a les Terres de l’Ebre, concretament a Ulldecona i Gandesa, en suposats delictes de blanqueig de capitals i contra els recursos naturals i el medi ambient en gestionar i traslladar grans quantitats de residus contravenint les lleis o altres disposicions de caràcter general.

Els set imputats són dos dones i cinc hòmens de nacionalitat búlgara, marroquina i espanyola, d'edats compreses entre 32 i 54 anys. Les diligències, una vegada finalitzades, seran remeses al Deganat dels Jutjats de Castelló.