El govern d'Alcanar demana l'avançament dels diners de les subvencions per zona catastròfica

L'Ajuntament defensa que l'any 2019 tenia endeutament zero i, actualment, el municipi es troba en una "situació d'emergència econòmica pel fort impacte de la despesa per catàstrofes naturals"

L'alcalde d'Alcanar, durant la visita institucional d'este dimarts a la zona afectada pels aiguats.
L'alcalde d'Alcanar, durant la visita institucional d'este dimarts a la zona afectada pels aiguats. | Cedida
Redacció
05 de setembre del 2023
Actualitzat a les 17:05h
Arran dels fenòmens meteorològics excepcionals dels passats 2018, 2021 i del passat 3 de setembre, l'Ajuntament d'Alcanar demana que es reformulen les bases de les ajudes per emergència de protecció civil. En un comunicat, l'Ajuntament recorda que les subvencions per les pluges torrencials del 2018 van arribar l'any 2021 (tres anys després) i les subvencions pels desastres del 2021 encara no han arribat.

Després de l'experiència viscuda en el retard de l'arribada de les subvencions, el govern canareu es proposa a les administracions supramunicipals la introducció del concepte de bestreta (avançament dels diners) en les bases de les ajudes per emergència de protecció civil.

Segons apunta el govern canareu, "la situació actual del consistori és un clar exemple de la repercussió econòmica que comporten estos fenòmens meteorològics, que tenen un impacte especialment recurrent al municipi d'Alcanar." L'alcalde Joan Roig alerta  que "la situació extrema en la qual ens trobem compromet el present i el futur del nostre poble".

Així, apunta que Alcanar, l'any 2019, era una localitat amb endeutament zero i, actualment, el municipi es troba en una "situació d'emergència econòmica pel fort impacte de la despesa vinculada a les catàstrofes naturals".

Davant d'esta situació, l'equip de govern reitera la necessitat d'introduir el concepte de bestreta a les bases dels ajuts d'emergència de protecció civil, per tal de fer front als desperfectes amb la màxima immediatesa i evitar  la repercussió negativa en l'economia municipal.