VIDEO Els Mossos detenen un home que custodiava 850 plantes marihuana des d'una tenda de campanya a Benifallet

El valor generat per la plantació un cop al mercat fraudulent hagués superat els 1,5 milions d'euros, segons el cos policial

Els agents estaven patrullant pel terme municipal quan van localitzar la plantació.
Els agents estaven patrullant pel terme municipal quan van localitzar la plantació. | Mossos (Imatge d'arxiu)
Redacció
30 d'agost del 2023
Actualitzat a les 17:48h
Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Tortosa van detindre el 28 d’agost un home de 54 anys, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues a la població de Benifallet. 

Els agents destaven efectuant serveis de patrullatge rural pel terme municipal quan van observar alguns indicis que apuntaven l’existència d’una instal·lació de cultiu de marihuana en terreny rural. 

Al lloc es va localitzar una infraestructura de regadiu amb diverses mànegues i dipòsits d’aigua, distribuïts en diversos bancals amb multitud de plantes de marihuana d’entre un i dos metres d’alçada i d’un o dos metres d’amplada. A més, també hi havia material divers relacionat amb el cultiu, com son un número elevat de torretes de cultiu, panells solars, bombes d’aigua i bosses per emmagatzemar la droga produïda.

El total de plantes de marihuana intervingudes va ser de 850. En funció del pes final de les plantes un cop assecades, haguessen generat un comerç fraudulent per un valor aproximat d’entre 1 milió i mig i 770.000 euros, segons càlculs del cos policial.

Juntament amb la infraestructura de cultiu es van localitzar diverses tendes de campanya on presumiblement descansaven i feien guàrdia els qui vigilaven la plantació. Totes elles estaven buides excepte una, on es va trobar un home en el seu interior.

Els agents van detenir l’home per un delicte de tràfic de drogues i ha passat este matí a disposició judicial davant el jutge en funcions de guàrdia de Tortosa.