Localitzat un taller mecànic il·legal dins d'una nau industrial a Amposta

S'han instruït tretze denúncies per infraccions diverses, algunes qualificades com a greus, que comportarien multes de fins a 300.000 euros si es tracta de residus perillosos

Imatge de l'interior del taller mecànic il·legal.
Imatge de l'interior del taller mecànic il·legal. | Cedida
Redacció
22 d'agost del 2023
Actualitzat el 23 d'agost a les 9:26h
El Servei de Protecció a la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil va localitzar un taller il·legal a l'interior d'una nau industrial aparentment en desús als extraradis d'Amposta, on es dedicaven a la reparació i manteniment de vehicles de motor de manera irregular.

A l'interior de la nau es van trobar diversos vehicles de motor, que estaven sent reparats, així com maquinària industrial, recanvis i eines diverses. Per tot el local hi havia pneumàtics usats, bateries i altres peces de vehicles, a més de restes d'oli. La majoria d'estos residus tenien la qualificació de perillosos, de manera que estan subjectes a les obligacions establertes en laLlei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i contaminats per a una economia circular. Els agents van comprovar que al titular mancava de la preceptiva Llicència d'Activitat municipal, a més d'altres autoritzacions necessàries.

Arran de la inspecció, el SEPRONA va estendre tretze actes-denúncies per infraccions administratives, relacionades amb els residus, seguretat industrial i documentació necessària per a desenvolupar l'activitat, així com infraccions tributàries i de les obligacions econòmiques derivades de la seguretat social. Les denúncies van ser remeses a les Autoritats competents en cadascuna de les matèries: Ajuntament d'Amposta, Departament de la Vicepresidència i de Politiques Digitals i Territori i Departament d’Empresa i Treball, totes dues de la Generalitat de Catalunya. Algunes estan qualificades com a greus, amb multes de fins a 300.000 euros si es tracta de residus perillosos.

El SEPRONA de la Guàrdia Civil a Tarragona desenvolupa campanyes per al control dels tallers mecànics, en ser activitats generadores de potencials residus contaminants, que poden provocar danys al medi ambient i a les persones.

Els tallers mecànics il·legals, a més de fomentar el desenvolupament d'una activitat econòmica “submergida”, que comporta, entre altres, la no tributació d'impostos, treballadors sense protecció, tant dels seus drets laborals com de seguretat física, també són una competència deslleial cap al sector, implicant un greu desprestigi de l'activitat.