Els mossos fan xerrades en càmpings i zones d'oci per ensenyar als menors mobilitat i seguretat de trànsit

Aprenen coneixements i actituds que busquen afavorir comportaments responsables a l'hora de circular amb seguretat

Un dels tallers de dibuix per aprendre les senyals de trànsit.
Un dels tallers de dibuix per aprendre les senyals de trànsit. | Cedida
Redacció
14 d'agost del 2023
Actualitzat a les 17:20h
Al llarg d’este estiu els agents de l’Àrea Regional de Trànsit de les Terres de l’Ebre estan duent a terme una sèrie de xerrades i tallers sobre mobilitat segura destinats especialment als més petits de la casa. La novetat d’enguany és que estes activitats s'efectuen en càmpings o zones de lleure on molts d’ells passen les vacances amb familiars i amics.

"Xiquets i xiquetes d’entre 3 i 12 anys assistixen als tallers juntament amb els seus familiars i aprenen coneixements i actituds que en un futur afavoriran comportaments responsables a l'hora de circular amb seguretat", asseguren els mossos en un comunicat.

Els menors són un col·lectiu de risc en termes de mobilitat. L’ús intensiu que fan de mitjans com la bicicleta i el patinet els fa especialment vulnerables quan circulen per carrers i carreteres.

Mitjançant estes activitats, els menors aprenen els diferents significats dels senyals de trànsit i la importància de les mesures de seguretat passiva com son els elements reflectants i els de protecció personal entre d’altres.

Mentre dibuixen, pinten i confeccionen els seus propis senyals que s’enduran a casa, aprenen conceptes clau que milloraran la seua seguretat a l'hora de circular per la xarxa viària.

Tot i que la majoria són residents a Catalunya, també hi ha assistents de la resta de l’Estat Espanyol, així com de França, Països Baixos i Cuba entre d’altres.