«Estem contents pel tancament però la indemnització és una injustícia»

La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia valora la decisió del govern sobre el magatzem de gas | Anuncia que seguirà batallant per a que la ciutadania no haja de pagar 1.350 milions d'euros

S.B.
03 d'octubre del 2014
Una de les protesta exigint el tancament definitiu del Castor.
Una de les protesta exigint el tancament definitiu del Castor. | Sílvia Berbís
Una de les protesta exigint el tancament definitiu del Castor. Foto: Sílvia Berbís

“Estem contents perquè la nostra principal batalla, que era no tornar a veure reobrir l’activitat al magatzem Castor, l’hem aconseguit”. Esta és la part positiva de la valoració que la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia fa del decret anunciat avui en consell de ministres pel qual l'Estat accepta la renúncia de la concessió d’Escal UGS, l’empresa promotora del magatzem de gas. Però hi ha una altra valoració del tot crítica sobre el fet que es fixe una indemnització de 1.350 milions per a la companyia que es repercutiran en els consumidors. “Això és una vergonya i una injustícia”, ha afirmat la portaveu de la Plataforma, Cristina Reverter.

En el parer de l’entitat, “no s’entén que el govern accepte pagar esta quantitat a l’empresa en una època de crisi com la que estem vivint i en què només ens parla de retallades”. Davant este fet, la Plataforma seguirà endavant amb la lluita “perquè els consumidors no acaben pagant este despropòsit”. Per això espera que seguisca el seu curs la queixa amb 500 signatures de suport presentada davant el Síndic de Greuges, que en el seu dia va anunciar que s’adreçarà al Consell d’Europa i al comissari europeu de Drets Humans per la manca d’informació que ha rebut la ciutadania sobre la crisi sísmica i va assegurar que secundarà les accions que calga per evitar que la població haja de pagar l’obra. A la vegada, té previst demanar el suport dels diputats al Parlament europeu “per defensar que no hi haja perjudicis econòmics per a la ciutadania.

La Plataforma espera conèixer el contingut del decret del govern, per certificar si existix una clàusula segons la qual el govern es podria fer enrere si es determina l’existència de negligència per part de l’empresa, i també si la denúncia que està preparant la fiscalia prospera i es determina la responsabilitat de l’empresa promotora sobre els efectes que va ocasionar la injecció de gas al magatzem.