Atletes dels clubs Alfacs i la Cava es classifiquen per a les finals del Campionat del Món de twirling a Liverpool

Les modalitats Grup artístic i Equip artístic tindran representació ebrenca

Les 18 atletes dels tres clubs que han passat a la final de grup artístic.
Les 18 atletes dels tres clubs que han passat a la final de grup artístic. | Club Twirling La Cava
Redacció
10 d'agost del 2023
Actualitzat el 11 d'agost a les 9:11h
Atletes dels clubs Alfacs i la Cava es classifiquen per a les finals del Campionat del Món de twirling a Liverpool, de manera que les modalitats de Grup artístic i Equip artístic tindran representació ebrenca.

D0una banda, nou atletes ebrenques, set del Club Twirling Alfacs i dos del Club Twirling la Cava, s’han classificat per a la final del Campionat del Món en la modalitat de Grup Artístic, on han competit juntament amb atletes del Club Twirling les Franqueses. Són 18 atletes en total en este grup “Sous le ciel de Paris” integrat per Laura Jamás, Alba Yugueros, Ian Roque, Albert Jamás, Patrícia Moras, Andrea Navarro i Anna Zafra, del Club Twirling la Ràpita i per Noa Franch i Paula Aliau, del Club Twirling La Cava.

D’esta manera ja es pot dir que estan com a mínim entre els sis millors grups del món, a l’espera del resultat que puguen aconseguir divendres a la final d'esta competició, que té lloc a Liverpool, on els dies previs s'ha celebrat també la Copa de Nacions, amb una nodrida participació d'esportistes de diversos clubs ebrencs.

En este Campionat del Món en Grup artístic, la categoria comptava amb una alta participació i amb una gran presència de les potències mundials, cosa que feia molt complicat accedir a les finals, però després d’una gran execució per part del grup i contra tot pronòstic, van aconseguir una molt meritòria sisena posició, convertint-se així en finalistes.

Això va ser en la modalitat de grup, que es diferencia de la modalitat equip artístic en què al grup han de ser més de 10 i a l’equip menys de 8, i també en la tècnica, perquè a l’equip se’n pot exhibir molta més mentre que al grup importa molt més l’efecte general i coreogràfic i hi ha limitacions tècniques. 

La modalitat de grup es va disputar dimecres, i ahir dijous va ser el torn dels Equips Artístics, on van competit 7 atletes del Twirling Alfacs amb l’Equip Sènior “Stay Grounded”.
Es tracta d'una categoria molt complicada, on cada país podia presentar dos equips i només els classificats en les 6 primeres posicions obtenien una plaça per a la final. L'equip rapitenc va aconseguir classificar-se en quinta posició, de manera que va obtindre també el passi a la final al costat de tres de les principals potències mundials, com són Japó, USA i França.
"Este és un resultat històric per al nostre club, que mai abans havia competit en equip en un Campionat del Món", afirma l'entitat a les xarxes socials.

Este divendres al matí es disputarà la final dels Grups Artístics i, posteriorment, les rapitenques Andrea Navarro i Anna Zafra competiran en l’esdeveniment de Solo 1 bastó Nivell Elit.