«Los Inhumanos» actuaran a la Partinando este dissabte a la Ràpita

Parlem amb el promotor, Fernando Garcia sobre el mític grup de gran popularitat als 80 i 90

Foto promocional del concert dels Inhumanos
Foto promocional del concert dels Inhumanos | Cedida
Aguaita.cat
04 d'agost del 2023
Actualitzat a les 16:36h
El mític grup de música 'Los Inhumanos' serà enguany el grup encarregat del concert que acompanya la Partinando Show, a la Ràpita, que a més enguany tindrà una vessant solidària.  El dia 5 d’agost, Los Inhumanos tocaran a l’estadi municipal de la Devesa i part de la recaudació, 5 dels 15 euros que val l'entrada és destinaran a finançar la investigació contra el càncer de mama del Projecte Emma, de les Terres de l'Ebre. Parlem amb el promotor i creador de la Partinando, Fernando Garcia d'una de les festes més esperades de l'estiu a les Terres de l'Ebre.


Ens trobem poques hores abans de la Partinando Show 2023. Este any amb finalitat solidària i amb els Inhumanos. Què ens espera al concert d'enguany?

 
Com cada any ens espera una gran festa, una de les més multitudinàries de les Terres de l'Ebre, un clàssic de l'estiu. Este any ve un grup, Els Inhumanos que és fester, xalador i que porta cançons dels 80 i 90 que van tenir molt d'èxit que tothom cantava, que tots recordem i esperem que després de 35 anys, tornen a la Ràpita i ens facin ballar, xalar i oblidar-nos una mica del dia a dia, de les preocupacions i gaudir de tots els clàssics de la música que oferix el Partinando Show.
 

D'on ve la idea de portar als Inhumanos i com ho reben ells?

 
Ells ja feia temps que volien vindre. Fem una festa molt encarada als vuitanta, per això hi han passat Els Rebeldes, Seguridad Social, Boney M, grups que són un emblema d'esta dècada. Inhumanos és un dels que millors transmet l'essència del Partinando: alegria, festa, diversió, moments de passar-ho bé amb els amics… i deixar-se anar cinc hores amb un festival que molta gent l'espera tot l'any per preparar el sopar i la festa en totes les colles.
 

Intenteu portar grups que toquen la vena nostàlgica o com decidiu cada any qui portaveu al concert de la Ràpita?

 
Partinando és una festa que no es munta en dos dies. Comencem a coure'l cap al mes de novembre. Llavors decidim quin és el grup més adient per portar aquell any. Durant la covid se'ns va tallar ja que havien de venir 'La Banda del Capitán Canalla' que és el cantant dels Inhumanos en Tennessee i el cantant de Refrescos i per la pandèmia no va poder ser. El segon any de pandèmia va passar el mateix amb Manolo García. A partir de llavors vam tenir moltes propostes i pensem que la d'enguany, sent el preàmbul dels 25 anys del Partinando és un bon grup per animar la festa i que la gent torne a gaudir dels èxits del vuitanta.