El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova el nou cartipàs amb set vicepresidències, quatre per a ERC i tres pel PSC

La socialista Mercè Pedret tindrà la primera vicepresidència i la republicana Vanessa Callau la segona

Nova corporació del consell comarcal del Baix Ebre.
Nova corporació del consell comarcal del Baix Ebre. | Cedida
Redacció
01 d'agost del 2023
Actualitzat a les 19:58h
El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat el nou cartipàs presidit per Antoni Gilabert. El nou govern comptarà amb set vicepresidències, quatre per a ERC i tres pel PSC. Mercè Pedret (PSC) com a vicepresidenta primera; Vanessa Callau (ERC) com a vicepresidenta segona; Sergi Curto (PSC) com a vicepresident tercer; Rosalia Pegueroles (ERC) com a vicepresidenta quarta; Roger Avinyó (ERC) com a vicepresident cinquè; Samuel Ferré (ERC) com a vicepresident sisè i Francesc Vallespí (PSC) com a vicepresident setè.

Durant la sessió s'ha aprovat la creació de set comissions informatives: Promoció Empresarial i Polítiques Actives d'Ocupació, a càrrec de la consellera Vanessa Callau; Gestió ambiental i transició energètica, a càrrec del conseller Roger Avinyó; Serveis als municipis, a càrrec de la consellera Rosalia Pegueroles; Acció Ciutadana, cultura i memòria democràtica, a càrrec del conseller Francesc Vallespí; Serveis Socials, a càrrec de la consellera Mercè Pedret; Ensenyament, Joventut i Esports, a càrrec del conseller Sergi Curto, i Governació i Hisenda, a càrrec de Samuel Ferré. Cadascuna d’aquestes comissions informatives està integrada per tres membres dels grups d’Esquerra Republicana i de Junts pel Baix Ebre, i dos representants del grup polític del PSC.

En la sessió plenària també s'ha acordat el règim de dedicacions i indemnitzacions dels consellers per aquest mandat 2023-2027. El president, que tindrà una dedicació del 100% de la jornada, ha mantingut el sou de l'anterior mandat. També tindrà una dedicació parcial del 75% de la jornada, el conseller Sergi Curto, responsable de l'àrea d’ensenyament, i tercer vicepresident.