El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre aprova el nou organigrama de govern distribuït en tres grans àrees

Barbero assegura que és una distribució encaminada a "aprofitar els fons nuclears"

Ple del juliol al consell comarcal de la Ribera d'Ebre.
Ple del juliol al consell comarcal de la Ribera d'Ebre. | Cedida
Redacció
01 d'agost del 2023
Actualitzat a les 14:30h
El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha aprovat el nou organigrama que s'estructura en tres grans àrees: Economia, Ciutadania i Serveis al Territori. Segons el president de l'ens, Francesc Barbero, és un organigrama encaminat a "fer el millor aprofitament possible dels fons nuclears" per fer front al tancament dels dos reactors nuclears de la comarca, "la gran prioritat de la legislatura". Al capdavant de l'àrea econòmica hi haurà el socialista Carlos Trinchan, vicepresident quart i conseller de Promoció Econòmica, coordinant les polítiques de desenvolupament econòmic a la Ribera amb els republicans Joan Juncà, responsable de Treball i Empresa, i Vanessa Serrano, consellera de Turisme, Comerç i Producte Local.

A la Comissió Especial de Comptes, presidida per Barbero, hi haurà el portaveu de tots els grups comarcals, amb vot ponderat: els dels dos partits que conformen el govern, Jesús Álvarez per part d'ERC-AM i Josep Jaimot del PSC-CP, i els dos portaveus de l'oposició, Rubén Biarnés de Junts i Maria del Carmen Lleixà de XTU.

Pel que fa a l'àrea de Ciutadania, serà dirigida per la republicana Blanca López, vicepresidenta cinquena i consellera de Serveis Socials, qui liderarà les polítiques de ciutadania amb dos companys de grup: Maria Rosa Garcia, vicepresidenta sisena i nova consellera de Joventut, Igualtat, Feminismes i Salut; i Òscar Fortunyo, que es farà càrrec d'Educació, Associacions i Esports.

La tercera de les àrees de Treball per la comarca serà la de Serveis al Territori, pilotada pel vicepresident tercer, Jesús Álvarez, conseller de TIC i Hisenda, una àrea de la qual també pengen les carteres de Consum i Habitatge, en mans del socialista, i vicepresident primer, Josep Jaimot. Així com les competències a càrrec de dos republicans: Eduard Cavallé, conseller de Transició Energètica i Serveis Tècnics; i Núria Morera, que liderarà la implantació del nou contracte de la gestió de residus des de la conselleria de Medi Ambient, a més d'ocupar la conselleria de Cultura, la vicepresidència segona del Consell i ser la portaveu del govern comarcal.