L'ACA construïx la depuradora de Tivissa, amb una inversió prevista de 4,4 MEUR

L'aigua tractada serà aportada al barranc de La Fotx, millorant mediambientalment la conca del riu Ebre

Estat de les obres de la depuradora de Tivissa.
Estat de les obres de la depuradora de Tivissa. | Govern
Aguaita.cat
26 de juliol del 2023
Actualitzat a les 10:42h
L'AgènciaCatalanadel'Aigua (ACA) està duent a terme des de fa unes setmanes, les obres de la novadepuradora de Tivissa, a la comarca de la Riberad'Ebre. Amb un pressupost de 4,4 milions d'euros, l’actuació compta amb finançament parcial (2,1 MEUR) dels fons europeus Next Generation.

Estat de les obres de la depuradora de Tivissa.

 
Les obres, amb una durada de 15 mesos, s’estan duent a terme en una parcel·la del polígon de Creu de Mora. La planta serà de tipus biològic, amb fangs activats i llits de rizoma, amb capacitat per tractar prop de 620 m3/dia. L'actuació també preveu la construcció de dues estacions de bombament i la construcció de la xarxa de col·lectors en alta.
 
L'aigua tractada serà aportada al barranc de la Fotx, millorant així la qualitat mediambiental de la conca del riuEbre.
 

Sanejament a Catalunya
 

Actualment hi ha 548 depuradores a Catalunya, que sanegen les aigües residuals de més del 97,1% de la població. Pel que fa a la comarca de la Ribera d’Ebre, hi ha actualment 9 depuradores en servei que garanteixen el sanejament a més del 80% de la seva població. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.
 
Per a més informació sobre els fons Next Generation que es destinaran en l’àmbit del cicle de l’aigua, pots entrar en aquest enllaç.