Les atraccions de Festes Majors de la Ràpita, adaptades als infants amb necessitats especials

La mesura destinada als infants amb hipersensibilitat sensorial o amb trastorns de l'espectre autista pretén apropar les fires a tots els infants fent-les més inclusives

Aguaita.cat
17 de juliol del 2023
Actualitzat a les 10:34h
Les atraccions de la Ràpita estaran adaptades als infants amb necessitats especials
Les atraccions de la Ràpita estaran adaptades als infants amb necessitats especials | Ajuntament de la Ràpita
L’AjuntamentdelaRàpita i l’AssociaciódeFiraires han acordat 
establir unes dates i horaris en què les atraccions seran sensesoroll ni llums per tal de tenir en compte els infants amb hipersensibilitat o amb trastorns de l'espectreautista.

D’esta manera, a iniciativa de les regidories de PolítiquesSocials i de Festes, es vol afavorir la participació de tots els infants a la fira que es durà a terme al voltant de les Festes majors.

Concretament, les atraccions s’adaptaran els dimecres i divendres des de les 19:00 h a les 20:00 h, els dies 14, 19, 21, 26, 28 de juliol i 2 i 4 d'agost.

“Des de les regidories de Polítiques Socials i de Festes tenim en compte que al poble hi ha moltes famílies amb fills i filles amb espectre autista, i son infants que solen tenir una sensibilitat més alta que els altres, el que significa que els poden afectar els estímuls com el soroll fort i les llums brillants”, ha afirmat la regidora de Polítiques Socials, NoèliaBelmonte.

“El soroll fort i les llums brillants poden ser elements molt distractors i això pot dificultar la seva participació en activitats, i per suposat, limitar moltíssim la seua capacitat de gaudir de les activitats i la seua participació a les fires com la restas de xiquets i xiquetes”, ha afegit.

Per la seua banda, el regidor de Festes, IvanSubirats, ha assegurat que "proporcionar un entorn sense llums i sense soroll pot ajudar a reduir l'ansietat i permetre que els nens autistes gaudeixin de l'experiència de la fira de manera més positiva”.
Esta adaptació de l'entorn és un pas més cap a la inclusió i l'accessibilitat per a tots els membres de la societat.