Junqueras apel·la a l'esperit del No al transvasament de l'Ebre: «Batallarem esta qüestió tant com face falta»

El president d'ERC crida a combatre "l'egoisme" dels qui voldrien que "tot anés malament perquè a ells els aniria millor"

Acte de campanya este diumenge a l'Ametlla de Mar.
Acte de campanya este diumenge a l'Ametlla de Mar. | ACN (Guifré Jordan)
Redacció
16 de juliol del 2023
Actualitzat a les 21:05h
El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha apel·lat a l'esperit del moviment en contra del transvasament de l'Ebre: "És la recepta que ens ha d'ajudar a guanyar", ha dit este diumenge en un acte de campanya a l'Ametlla de Mar. També ha cridat a combatre "l'egoisme" dels qui voldrien que "tot anés malament" perquè a ells "els aniria millor". Segons ha dit, alguns "viuen feliços amb l'amargor i rondinant" i ha cridat a la "defensa" d'esta actitud. Per ell, alguns retreuen als republicans que la feina que han fet al Congrés en l'última legislatura "no servix de res" i que han donat suport al govern del PSOE "a canvi de res". És gent, ha dit, a qui "importa molt poc el que passi als treballadors, botiguers, jubilats i estudiants". 

Segons Junqueras, la campanya en defensa del riu de fa dues dècades va ser possible perquè es va construir un "projecte col·lectiu" i una "vida en comunitat", i este model ha de guiar el seu partit de cara al 23-J. "Batallarem esta qüestió tant com face falta", ha emfatitzat, afegint que "tant de bo aquells que es barallen entre ells i amb tothom" ajudessen ERC a defensar tant l'Ebre com Catalunya.

A més, ha recordat que la capacitat de "combatre conjuntament" en contra del projecte de transvasament del govern del Partit Popular al tombant de segle va aturar-lo, contra "tots els poders de l'època", incloent tant el govern espanyol com el català. Segons ells, l'últim govern de CiU abans del tripartit "obeïa els interessos de l'Estat i el govern espanyol" en la qüestió de l'Ebre.

Sobre les crítiques de xec en blanc dels republicans als socialistes durant l'última legislatura, ha dit que les negociacions d'ERC han fet possible que el salari mínim puge "de 730 euros a 1.080 euros" i que les pensions hagin pujat amb la reforma dels últims anys.

Junqueras també ha reivindicat la participació el 23-J, dient que els qui "tnene molts diners" i "el control dels mitjans de comunicació" els convé que la societat renuncie a la democràcia, que és "la principal eina per equilibrar la distribució de poder".

Norma Pujol advertix contra la nova "amenaça" de transvasament de l'Ebre

L'acte a l'Ametlla de Mar també ha comptat amb la participació de la número 2 de la circumscripció de Tarragona i principal candidata de les Terres de l'Ebre, Norma Pujol, que també ha advertit contra la nova "amenaça" de transvasament. "Continuarem la defensa del riu i del Delta", ha reblat, reivindicant l'Estratègia Delta impulsada enguany per la llavors consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà. Pujol també ha dit que les Terres de l'Ebre han de continuar sent "baluard antifeixista", remarcant que l'extrema dreta ja ha entrat a arribat a condicionar els governs de l País Valencià i les Illes Balears.