The Tyets, Sofia Ellar i Mariona Escoda, entre els caps de cartell de l'Ascó Batega

La tercera edició del festival tindrà lloc del 15 de juliol al 9 de setembre amb música i activitats pensades per a totes les edats

The Tyets han estat escollits pel jovent per tocar a L’Ascó Batega
The Tyets han estat escollits pel jovent per tocar a L’Ascó Batega | ACN
Aguaita.cat
14 de juliol del 2023
Actualitzat a les 16:32h
Este dissabte tindrà lloc el primer dels esdeveniments que conformen el cartell d’este 2023 de l’AscóBatega, una cita cultural per l’estiu a la Ribera d’Ebre. Una marca que va néixer el 2021 com una proposta ambiciosa per fer bategar la cultura en les diferents disciplines artístiques i que al mateix temps, servisca per projectar la tasca cultural que es fa en indrets petits com Ascó.

El circuit d'activitats començarà el pròxim dissabte 15dejuliol i finalitzarà el dissabte 9desetembre com un punt de trobada pensat per totes les edats i tots els estils. 
 
Per JosepMariaRaduà, regidordeCultura d’Ascó, “la programació s’ha escollit tenint en compte l’essència que l’ha caracteritzat fins ara: producte artístic de qualitat, sense fronteres de gènere o estil i que et faci viure una experiència única”. 
 

Primera cita, Àngel Òdena 

Dos mesos amb diversitat de propostes que s’estrenaran este dissabte, 15 de juliol, amb el concert del baríton tarragoní ÀngelÒdena a l’esglésiad’Ascó, qui estarà acompanyat al piano per MiquelOrtega. Porta anys exercint com a baríton principal en òperes i sarsueles, des que va debutar cantant òpera amb La Bohème al Teatre Petruzzelli de Bari (1994). Des d’aleshores ha actuat en infinitat de teatres internacionals: Metropolitan Opera House de Nova York, Berlín (Staatsoper, Deutschoper), el Theatre des Champs Élisées de París, Venècia, Florència, Torí... i els més importants de l’estat espanyol: el Liceu de Barcelona, el Teatre Reial de Madrid... 
 

Les següents cites 


El 22 de juliol serà el torn de l’espectacleOjosverdesMigueldeMolinainmemoriam de la Cia. La Barni. Un acte que s’emmarcarà en la commemoració dels 85anys de la Batalladel’Ebre. Ojos Verdes farà un viatge musical per la crònica d'Espanya a partir de la biografia de Miguel de Molina per estimular els sentits, la consciència i l’emoció.  
 
El DuoLunna protagonitzarà l’activitat del 12 d’agost, un duet de violí i violoncel format per Aina Ribes i Lucía Morcillo i que tindrà lloc en un escenari recentment recuperat com el jardí exterior del Magatzem de Rita. Ens oferiran Bach-rock, un recorregut per la història de la música, interpretant arranjaments d’algunes de les obres més reconegudes de la música des del Barroc fins arribar als hits de la música més actual. 
 
L’Ascó Batega també té en compte els més menuts amb l’espectacle musical de L’EriçóPunxegut, grup de música per a infants i famílies nascut a la Ribera d’Ebre. Serà el 18 d’agost quan podrem gaudir d’un espectacle divertit, entretingut i amb contingut que no deixarà a ningú indiferent. Aporten una nova visió de les cançons infantils, modernitzades amb estils actuals i plenes de missatges que fan reflexionar sobre els valors i els principis de la societat. 
 

Participació juvenil 


Els protagonistes de l’Ascó Batega del 19 d’agost sorgeixen d’un procés participatiu entre la joventut d’Ascó la tardor passada, i en el qual van resultar més votats TheTyets i SofiaEllar.  
 
Des de que es van donar a conèixer el 2019, TheTyets ha anat guanyant popularitat fins convertir-se en els triomfadors actuals dins del panorama musical català. Mentre que SofiaEllar portarà la gira este estiu a Ascó on presentarà el seu darrer treball discogràfic, Libre. 
 

Cloenda de l’edició 2023 

La guanyadora de l’edició 2022 del programa televisiu Eufòria, la vallenca MarionaEscoda, oferirà l’últim dels espectacles de l’Ascó Batega d’este estiu. Amb la seua veu encisadora i versàtil, la Mariona pujarà a l’escenari el 9 de setembre per posar el punt i final a una proposta artística que sens dubte activarà els sentiments, suggerirà emocions i bategarà sensacions al llarg de tot el cicle.