L'autopista AP-7 tindrà una sortida a Masdenverge

“Amb el nou enllaç de l’AP-7 donarem resposta a una reivindicació històrica de la comarca del Montsià”, ha afirmat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó

Albert Salvadó i Miquel Alonso, en la roda de premsa d'este dijous.
Albert Salvadó i Miquel Alonso, en la roda de premsa d'este dijous. | Cedida
Nació
13 de juliol del 2023
Actualitzat a les 21:47h
“Amb el nou enllaç de l’AP-7 donarem resposta a una reivindicació històrica de la comarca del Montsià”. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, ha valorat molt positivament l’acord entre el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Govern espanyol per impulsar infraestructures de mobilitat i que inclou un nou enllaç de l’AP-7 al Montsià. “S’havia treballat amb el Departament de Territori de manera molt intensa per poder incorporar esta actuació a les negociacions”, ha detallat Salvadó, que considera que “és una obra prioritària, perquè millora la mobilitat però també la competitivitat de moltes empreses de l’interior del Montsià”.

“Avui s’inicia la resolució d’un problema històric que teníem a la comarca del Montsià i, a partir d’ara, esperem que en el termini més breu possible es facen les obres i la gent, sobretot de l’interior del Montsià, puga tenir l’AP-7 més prop de casa i de les activitats econòmiques”, ha afirmat el delegat del Govern.

El director dels Serveis Territorials del Departament de Territori a les Terres de l’Ebre, Miquel Alonso Cruelles, ha recordat que fa temps que es treballa amb esta connexió a l’altura de Masdenverge. “Ara encetem un procediment de treball conjunt, ja tenim l’estudi previ iniciat i, aprofitant infraestructures preexistents, vetllarem perquè el projecte tinga el menor impacte possible”, ha detallat. “És una actuació que ens permet reequilibrar i vertebrar el territori”, conclou Alonso.

En conjunt, el Departament de Territori millorarà i potenciarà un total de 16 enllaços viaris de les autopistes AP-7 i AP-2, amb una inversió prevista de 250 milions d'euros transferits per l’Estat espanyol, en el marc de les encomandes de gestió acordades entre ambdues administracions. L’encomanda de gestió permetrà al Departament de Territori redactar els projectes i executar les obres i, per tant, assegurar i accelerar la inversió per a la millora de la xarxa de carreteres del Ministeri a Catalunya.