Els delictes comesos a Tortosa estan per sota de la mitjana de Catalunya segons la Junta de Seguretat

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, participa en la reunió on s'ha posat de manifest la col·laboració entre els diferents cossos policials

Junta Local de Seguretat de Tortosa en què ha participat el conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena
Junta Local de Seguretat de Tortosa en què ha participat el conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
13 de juliol del 2023
Actualitzat a les 14:09h
L'alcalde de Tortosa, JordiJordan, ha presidit avui la JuntaLocaldeSeguretat de Tortosa en què ha participat el consellerd'Interior de la Generalitat, JoanIgnasiElena; el regidor de Seguretat Ciutadana; el director dels serveis territorials d'Interior; així com els diferents cossos policials que actuen al municipi i la fiscal de l'adscripció permanent de Tortosa. Durant l'últim any l'increment dels fets delictius s'ha reduït, passant d'un augment del 35% el juny de 2022 a un increment del 17% l'últim exercici. Quant a les detencions, han crescut un 7,3%, amb un total de 396 detencions i un índex de resolució del 40%.

La reunió de la Junta Local de Seguretat ha permès constatar que els delictes comesos a Tortosa estan per sota de la mitjana del país, així mentre a Tortosa es registren 63,2 delictes per cada 1.000 habitants, a Catalunya se'n registren 76 per cada miler d'habitants. "Més enllà dels episodis puntuals que han tingut lloc a Tortosa, vivim en una ciutat segura on els delictes estan per sota de la mitjana de Catalunya", ha manifestat l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, que ha agraït la feina dels diferents cossos de seguretat i la coordinació que mantenen.

Per la seua banda, el conseller d'Interior ha destacat la important tasca de coordinació que existeix entre els cossos de seguretat i emergència. Una coordinació que el titular d'Interior ha dit que ha d'anar acompanyada dels mitjans necessaris per fer-la possible. En aquest sentit, Elena ha recordat l'objectiu d'incrementar la plantilla de Mossos d'Esquadra fins a arribar a 22.000 efectius el 2030, que garantirà més presència policial.

Pel que fa a les tipologies dels delictes comesos, l'últim any s'han reduït un 33% els delictes contra l'ordre públic i un 12% els delictes contra la seguretat viària. En el cas dels delictes contra el patrimoni han crescut un 25,9%, un 10,3% els delictes contra les persones i un 6,3% els delictes contra la salut pública. Dintre els delictes contra el patrimoni, les estafes, principalment per internet i els petits furts concentren el 60% de les infraccions.

Finalment, durant la reunió s'ha informat dels diferents dispositius policials de prevenció de robatoris a domicilis, d'oci nocturn, comerç i empresa, món rural, així com del reforç que es farà dels dispositius especials al nucliantic i el barri de Ferreries.