Sergi Gordo, nou bisbe de Tortosa

El bisbe auxiliar de Barcelona ocuparà la vacant que va deixar a l'octubre Enric Benavent

Sergi Gordo serà el nou Bisbe de Tortosa en substitució d'Enric Benavent
Sergi Gordo serà el nou Bisbe de Tortosa en substitució d'Enric Benavent | Conferència Episcopal de Tarragona
Aguaita.cat
13 de juliol del 2023
Actualitzat a les 18:06h
El cardenal Omella, president de la Conferència Episcopal i arquebisbe de Barcelona, ha convocat els mitjans per anunciar, un cop l'haja oficialitzat la Nunciatura, el nomenament de SergiGordo com a noubisbe de Tortosa. Gordo cobrirà el buit d'Enric Benavent, que l'octubre passat va ser designat arquebisbe de València.

Gordo era auxiliar de Barcelona des del 2017, nomenat a l'alleujament que el mort Toni Vadell.

Què en sabem de Sergi Gordo?


Sergi Gordo Rodríguez va néixer a Barcelona el 23 de març de 1967. Als 14 anys va ingressar al seminari menor. Va passar després al seminari major, on va cursar els estudis eclesiàstics de Filosofia i Teologia. Va obtenir el batxiller en Teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya. Va ser ordenat sacerdot el 14 de juny de 1992.

És llicenciat en Filosofia per la Universitat Ramon Llull de Barcelona (1994), on també va cursar el bienni de doctorat en Filosofia. Del 2001 al 2004 va ampliar estudis en Llengua i Filosofia a Munic.

El seu ministeri sacerdotal l'ha desenvolupat a la diòcesi de Barcelona, on ha exercit els següents càrrecs: adscrit de les esglésies de Santa Maria i de la Santíssima Trinitat de Villafranca del Penedès i formador del seminari menor diocesà (1992-2001); col·laborador de la delegació episcopal per a la Vida Consagrada, com a encarregat de les relacions amb els Instituts Seculars (1997-2005); professor de la Facultat eclesiàstica de Filosofia i del curs propedèutic del seminari (1998-2017).

Sergi Gordo va ser canceller de la cúria i secretari general de l'arquebisbat de Barcelona i secretari de la Província Eclesiàstica de Barcelona (2004-2017); canonge i membre del consell presbiteral, del col·legi de consultors i del consell pastoral diocesà (2009-2017); consiliari diocesà del Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona (2011-2017) i membre del Patronat de la Fundació per a la construcció de la Basílica de la Sagrada Família (2017).

El 19 de juny de 2017 es va fer públic el seu nomenament com a bisbe auxiliar de Barcelona. Va rebre l'ordenació episcopal el 9 de setembre del mateix any.

Des d'abril de 2021 és secretari i portaveu de la Conferència Episcopal Tarraconense, en substitució de Mons. Joan Enric Vives Sicília, arquebisbe d' Urgell.