Esquerra reclama la reobertura de l'Oficina de la Seguretat Social de Móra d'Ebre

Jordi Salvador: "Defensar les Terres de l'Ebre és defensar la seua gent i el seu dia a dia, és defensar la pujada dels salaris i la millora de les pensions"

Els candidats republicans per la demarcació de Tarragona a Móra d'Ebre
Els candidats republicans per la demarcació de Tarragona a Móra d'Ebre | Cedida
Aguaita.cat
12 de juliol del 2023
Actualitzat a les 14:59h
La candidatarepublicana al Congrés per les Terresdel'Ebre, NormaPujol, acompanyada dels candidats al Senat per la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, JoanAubanell i MartaMontagut, ha recordat que el març de 2021 el Govern espanyol va decidir tancar l'Oficina de la Seguretat Social de Móra d'Ebre –la qual donava un servei d'atenció presencial a la gent del Priorat, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre– arran de la jubilació d'un dels dos treballadors que tenia, i que permetia fer tràmits sobre la jubilació, la vida laboral, viduïtat, a més de gestionar prestacions de maternitat o discapacitat, entre d'altres.

"Esquerra Republicana no defallirem i continuarem defensant la reobertura d'aquest servei tan necessari. És el PSOE qui va tancar l'Oficina de la Seguretat Social de Móra d'Ebre i qui, malgrat el compromís del ministre i la moció d'Esquerra que els socialistes mateixos van aprovar al Senat, no han volgut reobrir-la", ha recordat la candidata, qualificant la demanda "de qüestió de justícia social". A més, ha destacat que des del Congrés va interpel·lar al ministre Escrivà perquè reobrís l'Oficina igual que havia fet amb la de Montblanc.

Pujol ha afirmat que “Defensar la Ribera d’Ebre, defensar la Terra Alta i defensar el Priortat es defensar la reobertura de l’Oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre” i ha fet una crida a tenir memòria i recordar que Esquerra Republicana és el vot útil per garantir la seva defensa. “Som els qui sempre hi som, estem i continuarem defensant les nostres Terres i la seua gent".

El cap de llista pel Senat, JordiGaseni, ha afirmat que el tancament de l'oficina de Móra d'Ebre "comporta la retallada de serveis públics i el despoblament de serveis bàsics dels nostres pobles".

A més, ha apuntat que l'actual candidatsocialista al Senat per Tarragona, ManeldelaVega, va votar favorablement la moció d'Esquerra Republicana que instava el govern espanyol a la reobertura de l'Oficina de Móra d'Ebre. El llavors senador socialista, en aquella sessió parlamentària de 2021, va afirmar que "havien treballat per a revertir aquest tancament i que el ministre s'havia compromès a donar una sortida, una viabilitat, una solució a l'oficina de la Seguretat Social de Móra d'Ebre", ha dit Gaseni, que tot seguit ha llegit les paraules dites per de la Vega en aquella sessió: "els polítics tenim l'obligació de donar solucions i els socialistes el nostre compromís és tornar a reobrir aquest servei".

D'aquí que Gaseni hagi criticat que "el PSOE no ha complert allò que ells mateixos van votar i es van comprometre", a la vegada, que ha anunciat que "Esquerra Republicana persistirem perquè l'Oficina de la Seguretat Social de Móra d'Ebre sigui reoberta".

El cap de llista al Congrés per la demarcació de Tarragona; JordiSalvador, ha reivindicat que "el vot a Esquerra Republicana és un vot que multiplica, és un vot triple, perquè és un vot que defensa Catalunya, els drets democràtics i les Terres de l'Ebre".

Salvadó ha dit que "defensar les Terres de l'Ebre és defensar la seua gent i el seu dia a dia, és a dir; pa, treball i sostre. Això significa per exemple, defensar la pujada dels salaris i la millora de les pensions, com hem fet Esquerra Republicana aquesta legislatura".

El candidat ha repassat les actuacions que Esquerra Republicana ha portat a terme a les Corts Generals per assolir millores en la protecció social de la gent i dels seus interessos. Recordant les iniciatives per augmentar la protecció del treball i assolir més drets socials, apujar el salari mínim interprofessional, millorar l'accés a l'habitatge, aturar l'especulació bancària i la inflació. "Ens comprometem a continuar amb la nostra tasca parlamentària ampliant drets i protegint a la gent perquè es pugui guanyar la vida". Tot recordant que "el dia a dia significa negociar, i que gràcies a Esquerra Republicana s'han pogut aconseguir millorant moltes propostes socials del PSOE, que sense nosaltres, no haguessin arribat mai".